Cele mai citite
 


Prof. dr. V. Astărăstoae: Avocatul a reprogramat audierea mea la DNA întrucât avea de reprezentat alt caz
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T.Popa din Iaşi, Vasile Astărăstoae, nu s-a prezentat marţi la DNA pentru a explica cum a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearnig, care face parte dintr-un proiect european.
Vasile Astărăstoae, care este şi preşedintele Colegiului Medicilor din Iaşi, a declarat că nu a mai ajuns la sediul DNA întrucât avocatul acestuia, Maria Aldea, avea de reprezentat în instanţă un alt caz.
''Nu a fost decizia mea, ci a avocatului care nu putea fi prezent la DNA la ora solicitată. DNA a fost înştiinţat încă de ieri (n.r. luni) de avocat care este motivul neprezentării. Urmează să fie fixată o altă dată. Avocatul mi-a spus foarte clar că trebuie să mă duc la audieri numai împreună cu el'', a declarat, pentru AGERPRES, prof.univ.dr Vasile Astărăstoae.
Peste 2.000 de persoane au semnat până acum ''Petiţia împotriva defăimării prof.doc. Vasile Astărăstoae'', deschisă de prof. Constantin Ciuce, rectorul UMF Cluj. Pe listă apar nume marcante ale medicinei româneşti, universitari, avocaţi şi chiar politicieni.
Numele profesorului Vasile Astărăstoae apare într-un dosar instrumentat de procurorii DNA privind trucarea unei licitaţii pentru eLearning cu fonduri europene în valoare de peste 6,4 milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.
În acelaşi dosar în care Astărăstoae e cercetat pentru aderare la grup organizat, abuz în serviciu, tentativă la fals şi conflict de interese este anchetată şi fiica sa, Daniela, economist de profesie, dar şi alte 19 persoane, printre aceştia fiind prorectorul Dragoş Pieptu, angajaţi din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi reprezentanţi a trei firme.
Platforma de eLearning oferă posibilitatea studenţilor de a accesa întreaga documentaţie de curs, dând totodată şi informaţiile suplimentare, dar şi posibilitatea examinării prin metode electronice.
Ea a fost implementată de firma Maguay Impex SRL, în urma unei licitaţii care s-a realizat pe SEAP. Pentru implementarea platformei, UMF Iaşi a plătit peste 6,4 milioane de lei, din care aproape 5,4 milioane lei au reprezentat cheltuieli eligibile nerambursabile.
Numele rectorului Astărăstoae a apărut după ce în urmă cu o săptămână directorul economic şi cel de Comunicare ale UMF au fost reţinuţi 24 de ore pentru luare de mită şi trucarea unei licitaţii pentru eLearning cu fonduri europene. În acelaşi dosar a mai fost reţinut şi Corvin Purghin, directorul comercial al companiei Maguay. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Vasile Astărăstoae, audiat de procurorii DNA Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat vineri la DNA pentru a explica în ce fel a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
Iaşi: Conducerea UMF, din nou la DNA Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat miercuri la DNA pentru a explica a doua oară modul în care a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.
Iaşi: Profesorul Astărăstoae a fost externat pe propria semnătură Profesorul Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi va trebui să suporte o angioplastie, intervenţie chirurgicală în timpul căreia îi va fi implantat un stent, din cauza unor probleme cardiace mai vechi.
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.