Cele mai citite
 


Satu Mare: Peste 2 milioane lei pentru Spitalul Judeţean
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a alocat peste 2,3 milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă şi pentru modernizarea unor săli de la blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Satu Mare.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, au fost alocaţi 1.170.000 de lei pentru Secţia ATI, în special pentru achiziţia de aparatură primară, de bază. Astfel, fiecare pat va avea propriul aparat de monitorizare a funcţiilor vitale. Banii trebuie cheltuiţi până la finalul anului.
Totodată, MS a alocat 1.220.000 de lei pentru modernizarea a două săli de la blocul operator. În urma acestei investiţii şi a unui proiect european pentru modernizarea sălii de chirurgie laparoscopică, cinci din cele opt săli ale blocului operator vor fi modernizate. Potrivit preşedintelui CJ, după aceste investiţii, Satu Mare va avea un bloc operator "de top naţional".
Pe de altă parte, Csehi Arpad spune că se aşteaptă primele date ale studiului privind încălzirea cu apă termală a Spitalului Judeţean şi speră ca, în aproximativ o lună, să se poată depune spre finanţare un proiect european, în valoare de 2,5 milioane lei, care prevede crearea unui sistem informatic la nivelul tuturor unităţilor spitaliceşti din judeţ. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură modernă în valoare de 1,3 milioane lei, bani asiguraţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ).
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Gorj: Aproximativ 350.000 de lei, investiţi pentru renovarea Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi inaugurată în perioada următoare, după ce a fost modernizată în totalitate, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul interimar al unităţii, Vasile Stănculete.
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...