Cele mai citite
 


Sibiu: Un sfert din secţiile Spitalului Clinic Judeţean, cu aparate noi finanţate de Guvernul Japoniei
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un sfert din secţiile Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu au fost dotate cu aparate noi, achiziţionate cu aproape 70.000 de euro, bani donaţi de Guvernul Japoniei, în cadrul proiectului "O viaţă mai bună", a declarat, marţi, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Natsuo Amemiya.
"Sperăm că sibienii se vor bucura de aceste echipamente medicale performante, care deja au fost montate la spitalul sibian", a spus ambasadorul nipon.
Acesta a menţionat că ştie despre Sibiu în primul rând datorită Festivalului Internaţional de Teatru.
Directorul general al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, dr. Adrian Şanta, a salutat ajutorul acordat de Guvernul Japoniei.
"Acesta a fost un moment important, pentru că nu se întâmplă zilnic să fim ajutaţi aşa de mult. Mulţi dintre pacienţii noştri vor beneficia de aceste aparate. Toate aceste aparate nu dublează nimic din ce era", a explicat Adrian Şanta.
O treime din cele nouă aparate au fost cumpărate pentru secţia de Neurochirurgie. Practic, în Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu au fost achiziţionate cu bani japonezi 12 aparate, un videoendoscop, o masă de operaţie, un defibrilator, monitoare de funcţii vitale, un audiometru, un aspirator chirurgical, microscoape, electrocautere şi electroencefalograf.
Aceste aparate au ajuns în Secţia de Clinică Medicală I, Secţia de Neurochirurgie, cea de Cardiologie I, Neurologie, ORL, Chirurgie I şi în Laboratorul de Anatomie Patologică.
Noile aparate vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de tratament, astfel încât calitatea actului medical să crească în beneficiul pacienţilor.
Donaţia niponă a fost apreciată şi de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, care a recunoscut că instituţia pe care o conduce "nu are suficient de mulţi bani pentru a ajuta Spitalul Clinic Judeţean Sibiu".
Acesta a arătat că firma niponă, Takata Petri, care a contribuit la acest proiect cu suma de aproape 19.000 de euro, este unul dintre principalii investitori care au creat locuri de muncă în judeţul Sibiu. Takata Petri este producător de sisteme de siguranţă pentru industria auto, cum ar fi airbagurile.
Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu are o capacitate de peste o mie de paturi, fiind un spital la care vin pacienţi şi din judeţul Alba şi Braşov. AGERPRES/(A, AS - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Cel mai performant aparat de radioterapie din România, la Spitalul Clinic Judeţean Cel mai performant aparat de radioterapie din România, de origine americană, al treilea din Europa de Est de acest fel, a fost pus în funcţiune la Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, într-un centru nou de Radioterapie, care aparţine Clinicii Polisano, cea care a investit 3,8 milioane de euro în dotarea...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...
Braşov: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea spitalului din Săcele Ministerul Sănătăţii a aprobat, în 31 ianuarie a.c, structura de organizare pentru redeschiderea Spitalului din municipiul Săcele, închis de Ministerul Sănătăţii pe 1 aprilie 2011, urmând să primească şi clasificarea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean...
Comunicat de presă - Consiliul Judeţean Sibiu Conferinţa de presă, joi, 14 iulie 2016
Decizie în premieră la Sibiu: Niciun minor nu va mai fi operat în spitalul unde a murit recent un copil Niciun minor nu va mai fi tratat şi operat în cel mai mai mare spital public din judeţ, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiul Sibiu, unde, în urmă cu trei zile, a murit un copil de trei ani, după o operaţie de polipi nazali, efectuată de medicul specialist Gabriel Rusu, de la Secţia ORL...