Cele mai citite
 


Spitalele olandeze au un surplus de 5.000 de paturi, potrivit unui studiu
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele olandeze au un surplus combinat de 5.100 de paturi, potrivit unui studiu efectuat de firma de consultanţă Coppa, preluat marţi de site-ul DutchNews.nl.
Această cifră se bazează pe raportul dintre numărul de pacienţi trataţi şi numărul de internări şi durata tratamentului.

Centru medical AMC al Universităţii Amsterdam, care dispune de 1.003 paturi, are cel mai mare surplus proporţional - 313, potrivit cercetătorului Bas Bouman. Centrul medical Erasmus din Rotterdam ar putea renunţa la 336 din cele 1.320 ale sale, iar centrul medical din Utrecht la 240 de paturi.

În replică, un purtător de cuvânt al AMC a declarat că studiul nu a luat în calcul numărul de internări ce nu presupun rămânerea peste noapte a pacientului. 'Numărul de paturi nu mai reprezintă o modalitate de a aprecia performanţa unui spital', a explicat el.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Dâmboviţa: Numărul de paturi, redus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte Consilierii judeţeni au aprobat, joi, organigrama, ştatul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prevăzând o scădere a numărului de paturi cu 171, de la 1.938 la 1.767.
Peste 20.000 de americani ajung anual la urgenţă din cauza consumului de suplimente alimentare Peste 20.000 de americani ajung anual la urgenţă din cauza consumului de suplimente alimentare, conform unui studiu federal publicat în 'New England Journal of Medicine', citat joi de agenţia France Presse. Aproape o treime dintre aceşti pacienţi (28%) sunt adulţi tineri cu vârste cuprinse între 20 şi...
Teleorman: Creşte numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu CAS Numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea de servicii medicale creşte în judeţul Teleorman de la 1.549 la 1.620, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate...
Un nou centru de îngrijiri paliative va fi deschis în Bucureşti Construcţia unui nou centru de îngrijire paliativă va începe în primăvara anului viitor în sectorul 2, pe strada Tămâioarei 121-123 din cartierul Plumbuita şi se va finaliza în vara anului 2013, graţie unui proiect derulat de Hospice "Casa Speranţei".
Guvernul va reduce cu 5.700 numărul de paturi din spitale în 2011, potrivit scrisorii de intenţie Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Guvernul va revizui bugetele spitalelor şi va reduce până la sfârşitul anului cu 5.700 numărul de paturi finanţate de la buget din spitale, în prezent de 135.200, conform scrisorii de intenţie pentru Fondul Monetar Internaţional.