Cele mai citite
 


Şase noi donaţii acordate în Europa Centrală şi de Est de Fundaţia Bristol-Myers Squibb
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase donaţii noi, în valoare totală de peste 900.000 dolari SUA, pentru Europa Centrală şi de Est, au fost acordate de Fundaţia Bristol-Myers Squibb, pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor despre cancer, profilaxiei şi îngrijirii acestuia, se arată într-un comunicat de presă.
Aceste donaţii sunt destinate dezvoltării capacităţilor de îngrijire a asistentelor medicale specializate şi construirii unor parteneriate comunitate-asistente medicale, în Ungaria, Polonia, România şi Rusia, ele fiind acordate în urma cererii de propuneri emise în cadrul programului Bridging Cancer Care 2011, ce vine în sprijinul eforturilor fundaţiei de a reduce decalajele din domeniul îngrijirii cancerului existente în Europa Centrala şi de Est. Aceste granturi vor fi oferite mai multor organizaţii, care le vor folosi în scopuri bine stabilite.
Fundaţia Hospice Ungaria va implica asistente medicale cu specializare generală în efortul de a încuraja populaţia de origine rromă să participe la screening-ul cancerului cervical, mamar şi de prostată şi să se adreseze serviciilor de îngrijire oncologică când este necesar.
Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Dezvoltare Profesională va adapta şi implementa în România modelul american Oncology Nurse Navigator.
Proiectul Speranţa Polonia va oferi cursuri comunităţii de asistente şi echipelor de îngrijire primară de sănătate, pentru a îmbunătăţi diagnosticarea precoce a cancerului la copii.
Societatea Română de Cancer va oferi cursuri asistentelor medicale despre modul în care pot face cunoscute în comunităţile lor informaţiile despre profilaxia, diagnosticul precoce, ghidurile de tratament şi monitorizarea ulterioară a cancerului de stomac, de colon şi a melanomului.
Universitatea din Washington va forma un parteneriat cu Universitatea Medicală de Stat Bashkir din Rusia pentru a oferi cursuri asistentelor medicale despre practicile oncologiei bazate pe evidenţe.
Serviciile Mondiale La Crosse vor îmbunătăţi cunoştinţele asistentelor şi vor extinde scopul practicii medicale în clinicile de medicina generală din Rusia.
"Asistentele medicale sunt parte integrată a sistemului de îngrijiri de sănătate şi au un potenţial ridicat pentru a influenţa semnificativ evoluţia pacientului. Prin cererea de propuneri din cadrul programului Bridging Cancer Care 2011, am căutat soluţii inovatoare care să crească gradul de participare al asistentelor medicale în educarea pacientului şi să ajute la reducerea decalajelor existente în evoluţia pacienţilor cu cancer din Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Rusia. Proiectele pe care le-am selectat vor îmbunătăţi educaţia şi cunoştinţele asistentelor medicale şi ale pacienţilor şi în cele din urmă vor creşte rolul pe care asistentele îl au în reducerea efectelor cancerului şi în controlul bolii", a spus John Damonti, preşedinte al Fundaţiei Bristol-Myers Squibb. 
Cancerul este a doua cauză de mortalitate în Europa şi rămâne o problemă semnificativă de sănătate. În prezent sunt 3 milioane de cazuri noi de cancer şi 1,7 milioane de decese determinate de cancer în această regiune.
Ţările din Europa Centrală şi de Est au rate de incidenţă şi mortalitate mai mari decât cele 15 ţări din Uniunea Europeană. Lipsa de educaţie a populaţiei, lipsa profilaxiei şi a eforturilor de screening, precum şi resursele limitate ale sistemelor de sănătate sunt factori care contribuie la această diferenţă.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fundaţia Bristol-Myers Squibb anuntă şase noi donaţii acordate în Europa Centrală şi de Est pentru creşterea gradului de cunoştinţe, prevenţia şi îngrijirea cancerului (PRINCETON, New Jersey, 14 octombrie, 2011) – Fundaţia Bristol-Myers Squibb a anunţat astăzi acordarea a şase donaţii noi în valoare totală de peste 900,000$. Aceste donaţii sunt destinate îmbunătăţirii cunoştinţelor despre cancer, profilaxiei si îngrijirii acestuia, prin dezvoltarea capacităţilor de...
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Rodica Anghel: Tendinţă de creştere lentă, dar progresivă a îmbolnăvirilor şi mortalităţii prin cancer În anul 2008, au fost peste 12,4 milioane de cazuri noi de cancer la nivel mondial, potrivit estimărilor Agenţiei Internaţionale de Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC), a anunţat, joi, cu prilejul deschiderii Conferinţei Societăţii Române de Radioterapie, prof. dr. Rodica Anghel, manager al Institutului...
În România, în 2011, 6.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer mamar În România, în 2011, au fost diagnosticate 6000 de femei cu cancer la sân, incidenţa acestei afecţiuni crescând lent dar continuu în ultimii ani, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Ion Stoian de la Gynecoland, cu prilejul simpozionului 'Managementul Diagnostic şi Terapeutic al Tumorilor Mamare'...
Decesele provocate de cancer şi boli cardiovasculare, în scădere în ţările OCDE Mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare şi a cancerului a înregistrat o scădere sensibilă între 1990 şi 2011 în ţările membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), relevă un raport al organizaţiei făcut public joi, citat de AFP.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...