Cele mai citite
 


Patronul şi secretara clinicii Sabyc vor fi eliberaţi din arest
luni, 31 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 31 aug /Agerpres/ - Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, şi secretara Cecilia Borzea vor fi puşi în libertate, luni, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererile acestora de eliberare din arest sub control judiciar.
Instanţa a admis recursurile declarate de Harry Mironescu şi Cecilia Borzea împotriva deciziei din 20 august a Tribunalului Bucureşti prin care cererile lor de eliberare fuseseră respinse.
Hotărârea instanţei este definitivă, iar Harry Mironescuvor şi Cecilia Borzea vor fi eliberaţi, luni, din arestul Direcţiei Cercetări Penale a Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Instanţa le-a impus celor doi mai multe restricţii, respectiv să nu părăsească Bucureştiul şi să se prezinte la secţiile de poliţie în raza cărora îşi au domiciliul ori de câte ori vor fi chemaţi.
Medicul Harry Mironescu a fost arestat pe 20 iulie, împreună cu fiul său, Yair Miron, şi cu secretara clinicii, Cecilia Borzea, pentru implicare în trafic internaţional cu ovule.
Harry Mironescu, Yair Miron şi Cecilia Borzea sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi de trafic de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.
Tot în acest caz, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de alte 22 de persoane, dintre care Lewit Natan şi Ziskind Genia au interdicţia de a părăsi România, iar ceilalţi învinuiţi sunt cercetaţi în stare de libertate.
DIICOT susţine că Harry Mironescu, în calitate de medic specialist ginecolog şi conducător 'de facto' al clinicii private Sabyc din Capitală, a pus bazele unei activităţi infracţionale în scopul obţinerii unor sume consistente de bani, prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura prelevării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană în scop terapeutic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte trei ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de procurorii...
Medicii israelieni de la clinica Sabyc, trimişi în judecată pentru trafic ilegal cu ovule Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind si secretara Cecilia Borza, au fost trimişi, miercuri, în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu ovule.
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi la cinci ani de închisoare Bucureşti, 14 nov/Agerpres/- Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au condamnat miercuri pe patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi pe medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind la câte cinci ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în...
Procesul medicilor de la clinica Sabyc a început cu o amânare Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, marţi, pentru 11 mai, procesul în care patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind şi secretara Cecilia Borza au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu...
Timiş: Patronul grec al spitalului privat 'Athena' şi şefa de laborator, reţinuţi pentru trafic de celule umane Patronul spitalului privat "Athena" din Timişoara, Giatras Konstantinos, şi şefa de laborator, medicul biolog Pappa Cherachlea, ambii cetăţeni greci, au fost reţinuţi vineri dimineaţă de procurorii DIICOT pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de celule umane.
Victor Zota: Sunt primul cetăţean al României arestat pentru că aplică directivele europene Fostul director al Agenţiei Naţionale pentru Transplant, Victor Zota, a declarat pentru AGERPRES că decizia Tribunalului Bucureşti prin care a fost condamnat la închisoare cu suspendare este "cea mai mare manipulare".