Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Peste 3.000 de persoane cu viroze respiratorii din cauza răcirii vremii
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 3.000 de bistriţeni s-au îmbolnăvit, în ultima săptămână, de diverse forme de viroze respiratorii, răcirea vremii făcând ca numărul pacienţilor să crească cu aproape 54% faţă de săptămâna anterioară.
Potrivit datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, în perioada 10-16 octombrie, medicii de familie au raportat 2.843 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare şi 175 de pneumonii, 42 de pacienţi având nevoie de internare.
În săptămâna anterioară, numărul total al îmbolnăvirilor a fost de 1.962, acesta crescând cu peste o mie de cazuri în numai şapte zile.
Cei mai afectaţi de aceste boli sunt copiii, fiind semnalate 801 cazuri la grupa de vârstă 5-14 ani, la care se adaugă 734 de cazuri la copii până în patru ani, 18 dintre aceştia ajungând să fie internaţi în spital.
De asemenea, 11 copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani au ajuns pe patul de spital din cauza pneumoniilor, trei dintre ei având doar câteva luni de viaţă.
Dintre pneumonii, cele mai multe au fost înregistrate la pacienţi între 15 şi 44 ani (50 cazuri), la cei peste 65 de ani (33 cazuri) şi la grupa de vârstă 5-14 ani (33 cazuri).
Până la această dată nu a fost înregistrat niciun caz de gripă. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Peste zece cazuri de gripă, semnalate într-o singură săptămână în judeţ Medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au raportat, în intervalul 28 martie - 3 aprilie, un număr de 12 cazuri de gripă, dintre care opt la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 ani, două la copii cu vârsta între 5 şi 14 ani, iar restul la persoane de peste 50 ani, potrivit datelor afişate...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Bistriţa-Năsăud: Peste 1.700 de copii cu diverse forme de viroze în ultima săptămână Peste 1.700 de copii din judeţul Bistriţa-Năsăud au ajuns la medic săptămâna trecută cu diverse forme de viroze respiratorii, dintre care 48 au necesitat internarea, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30% dintre bistriţenii diagnosticaţi cu pneumonie, internaţi în spital Aproape 30% dintre bistriţenii care au fost diagnosticaţi cu pneumonie în intervalul 28 decembrie - 3 ianuarie au avut nevoie de tratament spitalicesc, potrivit datelor postate vineri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, cei mai afectaţi fiind copiii şi vârstnicii.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30 de bebeluşi internţi în spital cu pneumonie şi viroze în numai o săptămână Un număr de 27 de bebeluşi din Bistriţa-Năsăud, cu vârsta de până la un an, au ajuns în spital săptămâna trecută, 19 dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu pneumonie, iar alţi opt cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate...
Bistriţa-Năsăud: Un mort şi peste 3.300 de pacienţi cu viroze respiratorii Un bărbat de 58 de ani din municipiul Bistriţa a murit în urma unei pneumonii virale, iar alte peste 3.300 de persoane s-au îmbolnăvit cu diverse forme de viroze respiratorii în săptămâna 27 februarie - 4 martie, conform datelor afişate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.