Cele mai citite
 


Brăila: 24 de copii abandonaţi în spitale
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul copiilor abandonaţi de la începutul acestui an la nivelul judeţului Brăila este de 24, iar alţi 19 minori prezintă risc de abandon, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, Simona Cimpoaie.
În Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Brăila au fost abandonaţi şase copii, dintre care patru au fost daţi în plasament în regim urgenţă la asistenţi maternali profesionişti, unul a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar unul se află încă în maternitate, fiind născut prematur.
Copiii părăsiţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila sunt în număr de 17, patru dintre aceştia fiind plasaţi în regim urgenţă la asistenţi maternali profesionişti, unul în regim de urgenţă la Complexul ,,Pescăruşul'', unul dat în plasament la o familie substitut, doi integraţi în familie şi nouă cazuri în curs de instrumentare, în conformitate cu nevoile copiilor şi resursele DGASPC.
În secţia de psihiatrie a Spitalului 'Sfântul Pantelimon' a fost abandonat un copil, a cării situaţie este în curs de instrumentare, în conformitate cu nevoile copilului şi resursele DGASPC, precizează sursa citată.
În judeţul Brăila există în prezent 19 copii cu risc de abandon, dintre care 17 în Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, patru integraţi în familie, cinci admişi cu mamele în centrul maternal, cinci în plasament în regim de urgenţă la asistent maternal profesionist, trei fraţi (tripleţi) transferaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru recuperare pediatrică şi doi integraţi în familie din secţiile de pediatrie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă.
În 2010, în judeţul Brăila, au fost părăsiţi 38 de copii, doi în Spitalul de Obstetrică-Ginecologie şi 36 - în Spitalul Judeţean de Urgenţă. Totodată, 46 de minori au prezentat risc de abandon. AGERPRES/(A, AS-Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: 17 copii aduşi pe lume de mame minore Numărul minorelor care au devenit mame anul acesta, la nivelul judeţului Brăila, este de 17, iar alte patru sunt însărcinate în prezent şi aşteapă să nască, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, Simona Cimpoaie.
Brăila: Un bebeluş cu o malfomaţie congenitală la inimă, transportat la Cluj cu un elicopter SMURD Un bebeluş născut în urmă cu o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila cu o malfomaţie congenitală la inimă şi care avea nevoie urgentă de operaţie a fost transportat duminică, la Cluj, cu un elicopter SMURD.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: Centru pentru copii abuzaţi, amenajat cu donaţii primite de la Crucea Roşie din Germania Centrul de Plasament în Regim de Urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat din Brăila a fost amenajat cu donaţii primite de filiala Crucea Roşie Brăila de la Crucea Roşie din Germania.
Brăila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie Ambulatoriul de specialitate integrat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie, după cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.