Cele mai citite
 


Buzău: Un caz de gripă şi peste 2.000 de viroze şi pneumonii înregistrate în judeţ
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Buzău a înregistrat primul caz de gripă de la debutul sezonului rece, fiind vorba de o persoană în vârstă de 52 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ, care însă nu a fost internată.
''Este un caz confirmat de medicul de familie, ne aflăm în faţa unei forme uşoare, bolnavul se află izolat la domiciliu sub tratament şi nu prezintă probleme'', a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al DSP Buzău, Mihaela Voineagu.
Potrivit sursei citate, în ultima săptămână au fost diagnosticate cu viroze 1.652 de persoane, iar 53 au fost internate pentru tratament.
Cel mai mare număr de îmbolnăviri - 462 - s-a înregistrat la categoria de vârstă cuprinsă între 5 şi 14 ani.
Totodată, medicii au diagnosticat şi 620 de pneumonii, iar pentru a se trata de această afecţiune 143 de bolnavi au ajuns la spital, numărul cel mai ridicat de îmbolnăviri, 180, fiind constatat la categoria de vârstă 2-4 ani. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: A fost confirmat al treilea caz de gripă din această iarnă Galaţi, 26 ian /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al treilea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o tânără însărcinată în nouă luni, care însă nu a necesitat internarea.
Galaţi: A fost confirmat primul caz de gripă cu virusul AH3 din acest sezon Primul caz de gripă din judeţul Galaţi, din acest sezon rece, a fost confirmat marţi de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.
Buzău: Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii, în creştere cu 15% Peste 2.220 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii în judeţul Buzău, în ultima săptămână, cu aproape 15% mai multe decât în săptămâna precedentă.
Buzău: Aproape 2.000 de cazuri de viroze şi pneumonii, înregistrate în judeţ, într-o săptămână Aproape 2.000 de viroze respiratorii şi pneumonii au fost înregistrate în această perioadă în judeţul Buzău.
Galaţi: Primul caz de gripă din actualul sezon rece Primul caz de gripă din acest sezon rece, din judeţul Galaţi, a fost confirmat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti, a declarat marţi presei directorul DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Gorj: Au scăzut virozele şi pneumoniile Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii înregistrate în perioada 17-24 noiembrie de Direcţia de Sănătate Publică Gorj a scăzut faţă de săptămâna 10-17 noiembrie, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.