Cele mai citite
 


Constanţa: Două paciente cu boli rare, internate la Spitalul Judeţean
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două femei sunt internate în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, fiind suferinde de afecţiuni rare pentru tratarea cărora este nevoie de medicamente şi terapii a căror valoare depăşeşte 30.000 de lei.
Managerul SCJU, dr. Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o pacientă suferă de o afecţiune a nervilor periferici, având o boală autoimună a cărei etimologie este necunoscută deocamdată. Pacienta are în jur de 50 de ani şi nu-şi poate mişca mâinile şi picioarele.
''Singura terapie care ar putea să o salveze este una cu gamaglobuline, terapie care ne costă peste 200 de milioane de lei vechi. Am făcut deja comandă şi sperăm, cu eforturile medicilor şi cu medicaţie, să putem să o ajutăm să-şi revină, pentru că altfel moare'', a afirmat reprezentantul SCJU Constanţa.
A doua pacientă cu o boală rară este o tânără bolnavă de pneumonie, într-o formă foarte gravă, cu trei germeni.
''Pacienta este intubată şi sperăm să putem să o salvăm. I-am dat antibiotice de ultimă generaţie şi tot ce înseamnă terapie de ultimă generaţie. (...) Pneumoniile astea sunt foarte rare, sunt trei germeni acolo pe care noi i-am descoperit şi încercăm să luptăm cu ei'', a menţionat medicul.
Potrivit acestuia, tânăra a lucrat pe parcursul verii ca bucătăreasă, într-un program prelungit, ceea ce ar fi dus la agravarea bolii avute.
''A lucrat într-un mediu cu aburi, ea având şi o afecţiune pre-existentă. Este posibil să fi făcut o infecţie pe care a dus-o pe picioare săptămâni întregi, după care s-a agravat. (...) Sperăm ca în patru, cinci zile să o scoatem din starea asta de septicemie, pentru că, practic, este septicemie'', a declarat managerul unităţii spitaliceşti.
El a precizat că, în ambele cazuri, pacientele nu-şi pot permite să-şi cumpere medicamentele necesare, cheltuielile fiind suportate de spital.
''Sunt pacienţii noştri şi trebuie să avem grijă de ei. Avem o puşculiţă în care ţinem nişte bani pentru situaţii extreme. Găsim ..., renunţăm la altele..., dar când sunt cazuri de genul acesta niciodată nu am refuzat vreo situaţie în care este vorba de viaţa unui om'', a menţionat reprezentantul SCJU Constanţa. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Două paciente de la Spitalul judeţean, în stare critică şi suspectate de infecţie cu virusul A/H1N1 Constanţa, 2 mar /Agerpres/ - Două paciente internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa sunt în stare critică, ambele fiind suspectate de infectare cu virusul A/H1N1.
Constanţa: Suspect de gripă porcină spitalizat în stare critică, după ce un pacient cu AH1N1 a murit Un bărbat suspectat de gripă porcină este internat în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa, după ce la sfârşitul săptămânii trecute un pacient al unităţii medicale a murit, fiind confirmată infectarea acestuia cu virusul AH1N1.
Constanţa: Spitalul Judeţean are medicamentele necesare şi va achiziţiona un stoc suplimentar de antibiotice Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, că la această unitate medicală nu au fost probleme legate de medicamentele pentru bolnavii de cancer, iar de săptămâna viitoare spitalul va fi din nou aprovizionat cu astfel de medicamente, în urma...
Constanţa: Spitalul judeţean ar putea ieşi din carantină Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va ieşi vineri din carantină în condiţiile în care nu s-a înregistrat niciun nou caz de gripă cu virus A/H1N1 după ce, pe 28 ianuarie, în unitatea medicală a murit o lăuză infectată cu virusul respectiv.
Constanţa: Lăuză în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1 O tânără în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile este internată în stare gravă la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi este suspectată de gripă cu virus A/H1N1.
Constanţa: Patru dintre cei şapte răniţi în accidentul de pe DN22 sunt în stare critică Patru dintre cele şapte persoane rănite în urma gravului accident rutier petrecut duminică seară, pe DN22 Constanţa - Tulcea, sunt în stare critică, iar prognosticul medicilor este rezervat.