Cele mai citite
 


Focar de hepatita A, la o şcoală din municipiul Buzău
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nouă elevi de la Şcoala nr. 6 din Buzău au fost diagnosticaţi cu hepatită de tip A şi au fost internaţi la secţia de boli contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
"Focarul a apărut şi este în evoluţie la Şcoala nr. 6 din Buzău, cuprinde un număr de 9 bolnavi, toţi au fost internaţi la Secţia de boli contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Până în acest moment patru au fost confirmaţi serologic'', a declarat miercuri pentru AGERPRES directorul DSP Buzău, Venera Acsinte.
Potrivit acesteia, bolnavii sunt elevi de la clasele întâi, a doua şi a treia şi un singur elev din clasa a şaptea şi locuiesc pe străzile Primăverii, Viilor, Rahovei.
''Aceştia provin din familii sărace şi numeroase care trăiesc în condiţii improprii de locuit, iar sursele de apă potabilă şi grupurile sanitare lipsesc în majoritatea imobilelor'', a spus aceasta.
Potrivit şefului DSP, pentru evitarea apariţiei altor cazuri, s-au luat măsuri precum catagrafierea contacţilor şi vaccinarea acestora, dezinfecţii la domiciliul bolnavilor, precum şi acţiuni de educaţie sanitară în şcoală. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: 14 cazuri de hepatită A la două şcoli Alţi cinci elevi, dintre care patru de la Şcoala nr. 6 şi un altul de la Şcoala nr. 7 din Buzău, au fost diagnosticaţi cu hepatită virală de tip A, numărul total al bolnavilor la cele două şcoli ajungând astfel la 14.
Buzău: La Râmnicu Sărat, focarul de hepatită A se extinde Alţi 10 elevi din cartierul Zidari din municipiul Râmnicu Sărat au fost internaţi la Secţia de boli contagioase a spitalului din localitate.
Buzău: Focar de hepatită A în localitatea Râmnicelu Mai mulţi copii cu vârste între 2 şi 9 ani din localitatea buzoiană Râmnicelu au fost spitalizaţi cu diagnosticul hepatita acută cu virus A.
Vaslui: Focar de hepatită A în localitatea Păltiniş Autorităţile sanitare vasluiene au confirmat, vineri, existenţa unui focar de hepatită A în localitatea Păltiniş, comuna Băceşti, după ce probele de laborator au arătat prezenţa virusului hepatic la cele 11 persoane în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Vaslui: Suspiciune de focar de hepatită A în localitatea Păltiniş Autorităţile sanitare vasluiene suspectează existenţa unui focar de hepatită A în localitatea Păltiniş, comuna Băceşti.
Hunedoara: Focar de hepatită A, într-o zonă din oraşul Petrila; o sută de copii au fost vaccinaţi Un număr de 17 cazuri de hepatită A au fost semnalate în patru blocuri învecinate din oraşul Petrila, în Valea Jiului, medicii apreciind că de vină pentru apariţia bolii sunt condiţiile improprii în care trăiesc familiile din acea zonă, o mare parte din locuinţe fiind debranşate de la reţeaua de alimentare...