Cele mai citite
 


Harghita: 18 permise de conducere retrase pe motive medicale
miercuri, 19 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 19 oct /Agerpres/- Un număr de 18 permise de conducere au fost retrase, de la începutul anului, de Poliţia Rutieră Harghita, pe motive medicale, precizează biroul de presă al IPJ Harghita.
Dintre persoanele care au rămas fără permis de conducere - 10 sunt diagnosticate ca fiind surdo-muţi şi au fost verificate în urma unei solicitări făcute de Prefectura Harghita, la începutul anului, care a primit o listă cu persoane ce primesc pensie de boală pentru diferite afecţiuni.
Serviciul Poliţiei Rutiere a solicitat o expertiză medicală pentru aceste persoane, iar rezultatele au dovedit că nu sunt apte să conducă, motiv pentru care li s-a retras permisul.
În aceeaşi situaţie s-a aflat şi un nevăzător care nu a predat permisul, dar şi două persoane care suferă de tulburări afective hipo-maniacale.
De asemenea, în cursul anului 2011 s-a retras permisul şi la două persoane diagnosticate cu epilepsie Alte două persoane - care suferă de deficienţe mentale grave - precum şi un bărbat care a suferit un accident vascular cerebral cu paralizie au rămas, de asemenea, fără permis.
Şeful Poliţiei Rutiere Harghita, comisar Cornel Achelăriţei, a declarat că medicii de familie anunţă atunci când un pacient suferă de vreo afecţiune care îl face inapt pentru a conduce, moment în care se solicită o expertiză medico-legală şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se ia decizia retragerii permisului pe motive medicale. AGERPRES (AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Aşezământ pentru bolnavi incurabil şi pentru recuperarea pacienţilor după accident vascular cerebral Miercurea Ciuc, 1 mar /Agerpres/- Un aşezământ pentru îngrijirea paleativă a bolnavilor incurabili şi pentru recuperarea pacienţilor după accident vascular cerebral va fi amenajat, la Odorheiu Secuiesc, de Asociaţia Caritas, în cadrul unui proiect European.
Harghita: Centru destinat bolnavilor care au suferit un accident vascular cerebral, la Odorheiu-Secuiesc Primul centru din Harghita destinat îngrijirii bolnavilor care au suferit un accident vascular cerebral sau au rămas cu leziuni cerebrale în urma unui accident, a început să funcţioneze la Odorheiu Secuiesc, în urma derulării de către Asociaţia de Întrajutorare Caritas a unui proiect cu finanţare europeană...
Harghita: O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Miercurea Ciuc, 18 iun /Agerpres/- Mai multe echipe de medici specialişti au efectuat sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o nouă prelevare de multi-organ, donatorul fiind un bărbat de 51 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral şi a intrat în moarte cerebrală.
Harghita: Încep lucrările pentru amenajarea unui centru destinat îngrijirii bolnavilor incurabili Un centru destinat îngrijirii bolnavilor incurabili şi pentru recuperarea persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral va fi amenajat la Odorheiu Secuiesc, printr-un proiect cu finanţare europeană, derulat de Asociaţia de Întrajutorare Caritas.
Harghita: Medic şi asistent de pe Ambulanţă, răniţi într-un accident rutier Un medic şi un asistent de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita au fost răniţi, marţi, într-un accident rutier, după ce o maşină a intrat frontal în Salvarea care transporta un pacient la Târgu Mureş.
Un accident vascular cerebral este echivalent cu opt ani de îmbătrânire prematură (studiu) Accidentele vasculare cerebrale la persoanele vârstnice duc la o îmbătrânire prematură a creierului cu echivalentul a opt ani, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii americani de la Universitatea din Michigan şi publicat în revista de ştiinţă 'Stroke', informează AFP.