Cele mai citite
 


Harghita: Creşte numărul virozelor şi al pneumoniilor; se aşteaptă sosirea vaccinului antigripal
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere, în Harghita, pe fondul răcirii semnificative a vremii.
Medicul epidemiolog Cornelia Miron, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, a declarat, miercuri, că, în ultima săptămână, s-au înregistrat 1.188 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care 9 au avut nevoie de internare şi 90 de cazuri de pneumonii, dintre care 11 au fost tratate în spital.
Numărul este mai mare decât în săptămâna precedentă, când au fost înregistrate 1.003 viroze şi 57 de pneumonii.
Medicii spun că această creştere a numărului de viroze este normală, ţinând cont că vremea s-a răcit foarte tare, cei mai afectaţi fiind preşcolarii şi elevii, dar şi persoanele în vârstă.
Direcţia de Sănătate Publică Harghita a început demersurile pentru achiziţionarea primelor doze de vaccin antigripal.
Dr. Miron Cornelia a precizat că, pentru început, vor ajunge în judeţ 6.400 de doze de vaccin antigripal care va fi administrat persoanelor din categoriile expuse la îmbolnăviri.
Deocamdată, în Harghita nu a fost înregistrat niciun caz de gripă. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Prima tranşă de vaccin antigripal a ajuns în judeţ Miercurea Ciuc, 16 nov /Agerpres/- Primele doze de vaccin antigripal au sosit în Harghita şi vor fi distribuite persoanelor aflate în categoriile vulnerabile la boală.
Harghita: Uşoară creştere a numărului de viroze; se aşteaptă sosirea vaccinului antigripal Numărul virozelor respiratorii este în creştere în Harghita, pe fondul răcirii vremii, autorităţile sanitare aşteptând sosirea în judeţ a dozelor de vaccin antigripal solicitate.
Harghita: Numărul virozelor şi pneumoniilor este în creştere; medicii recomandă vaccinarea Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor este în creştere în Harghita faţă de săptămâna precedentă, fără a se înregistra niciun caz de gripă.
Harghita: Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere în Harghita, specialiştii apreciind că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, specific acestei perioade.
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Harghita: Număr scăzut de viroze respiratorii; interesul pentru vaccinarea antigripală este tot mai mic Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână este mult mai scăzut decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar medicii sunt îngrijoraţi întrucât interesul pentru vaccinare antigripală este tot mai mic şi este posibil să urmeze o perioadă în care se vor amplifica...