Cele mai citite
 


Iaşi: Mandate de arestare preventivă pe numele a doi directori de la UMF
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, marţi, ca doi directori din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, precum şi directorul unei firme să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile, pentru că ar fi trucat licitaţia pentru platforma de e-Learning a instituţiei de învăţământ superior.
Decizia a fost luată de judecătorii Curţii de Apel după ce miercurea trecută magistraţii Tribunalului Iaşi au declinat competenţa în cazul directorului general administrativ al UMF Iaşi Daniela Druguş şi, respectiv, directorului Centrului de comunicare de la UMF din Iaşi Adrian Ciureanu. Iniţial ei au fost reţinuţi în urma cu o săptămână pentru 24 de ore, pentru luare de mită şi trucarea unei licitaţii pentru e-Learning cu fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.
Un alt mandat de arestare preventivă a fost semnat şi pe numele lui Corvin Purghin, directorul comercial al companiei Maguay Impex SRL. Firma este câştigătoarea unei licitaţii care s-a realizat pe SEAP. Pentru implementarea platformei, UMF Iaşi a plătit peste 6,4 milioane de lei, din care aproape 5,4 milioane lei au reprezentat cheltuieli eligibile nerambursabile.
În acelaşi dosar mai sunt cercetate alte 19 persoane, printre aceştia fiind rectorul UMF Iaşi, prof.Vasile Astărăstoae, şi fiica sa, Daniela.
Platforma de e-Learning oferă posibilitatea studenţilor de a accesa întreaga documentaţie de curs, dând totodată şi informaţiile suplimentare, dar şi posibilitatea examinării prin metode electronice.
În acest proiect european Adrian Ciureanu era director tehnic.
La începutul anului, procurorii DNA au cerut reprezentanţilor UMF Iaşi documentaţia pentru 23 de proiecte europene aflate în derulare. În timpul anchetei, ofiţerii anticorupţie au audiat mai multe cadre didactice de la UMF Iaşi privind dosarul în cauză, dar şi alte proiecte europene despre care aceştia credeau că ar fi fost trucate. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
Mită la UMF Iaşi: Echipamente IT şi sume mari de bani în schimbul trucării unei licitaţii de 6 milioane lei Cei doi directori de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, Daniela Druguş şi Adrian Ciureanu, arestaţi preventiv, marţi, pentru trucarea unui contract în valoare de 6 milioane lei, au primit de la patronul firmei câştigătoare a licitaţiei mită constând în echipamente IT, un laptop şi importante...
Propunere de arestare preventivă pe numele a doi directori ai UMF Iaşi Magistraţii Curţii de Apel Iaşi vor trebui să decidă dacă doi directori din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, pentru că ar fi trucat licitaţia pentru platforma de eLearning a universităţii.
Iaşi: Conducerea UMF, din nou la DNA Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat miercuri la DNA pentru a explica a doua oară modul în care a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.
Iaşi: Vasile Astărăstoae, audiat de procurorii DNA Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat vineri la DNA pentru a explica în ce fel a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.