Cele mai citite
 


În perioada rece copiii sunt mai expuşi îmbolnăvirilor
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Alergologie si Imunologie, Mama si copilul
 

Dr. Ana Culcer de la departamentul de pediatrie al Spitalului Universitar a subliniat miercuri în conferinţă de presă că prevenţia bolilor este cel mai important lucru, terapia rămânând o soluţie de necesitate.

"Trebuie să luptăm pentru a creşte un organism sănătos cu o imunitate foarte bună, astfel încât să poată trăi într-un echilibru cu toate microorganismele din mediu, respectiv viruşi, bacterii, ciuperci, fără a se îmbolnăvi", a spus dr. Culcer.


Medicul s-a referit la cele mai frecvente afecţiuni care apar în sezonul rece, respectiv infecţiile respiratorii şi, mai nou, de o lună, medicii se confruntă cu enterovirusuri la copii în număr mai mare.
Ea a accentuat asupra importanţei alimentaţiei - care trebuie să fie variată să conţină legume şi fructe - dar şi a exerciţiului fizic.
Dr. Clucer a subliniat importanţa alăptării la sân. "Mamele trebuie să conştientizeze importanţa alăptării la sân, pentru că ceea ce conţine laptele matern nu poate conţine un lapte artificial chiar dacă este îmbunătăţit", a subliniat doctorul.
Aceasta s-a referit şi la necesitatea vaccinărilor, argumentând că acestea îi scapă pe micuţi de forme dure ale unor boli şi este o metodă de protecţie şi pentru cei din jur.
Obiceiurile alimentare se fac în perioada copilăriei şi de aceea este foarte importantă educaţia primită în familie.
"În sezonul rece este de preferat să se dea propolis, vitamina C, echinaceea pentru creşterea imunităţii", a menţionat medicul, adăugând că nu trebuie căldură excesivă pentru copii în casă, iar pentru scos afară nu trebuie înfofoliţi.
"Pentru mame este o boală naţională înfofolitul şi curentul", a menţionat dr. Culcer.

Un alt subiect adus în discuţie de medic a fost acela că unii copii au un program extrem de aglomerat, merg la şcoală, la înot, pian, balet, fac sport, toate acestea suprasolicitând organismul. Copilul are nevoie de momente de relaxare şi de joacă pentru a nu deveni un copil stresat.


În ceea ce priveşte bronşitele, bronşiolitele sau astmul sunt şi acestea în creştere. De cele mai multe ori este vorba de un teren alergic şi în această situaţie copiii trebuie ţinuţi departe de tot felul de mirosuri şi chimicale.
Hainele copiilor nu trebuie spălate cu detergenţi parfumaţi şi cu balsam de rufe, mamele să nu se parfumeze, să nu se folosească odorizante în camere, toate acestea putând fi factori generatori de alergii.


Referitor la consumul de lapte, dr. Ana Culcer a spus că nou născuţii trebuie cât mai mult alăptaţi la sân, iar mai târziu e bine să consume lapte dimineaţa şi seara. Fiecare copil trebuie analizat şi dacă are o perioadă mai mare de creştere trebuie să consume mai multe lactate, dar trebuie să i se administreze şi vitaminele A plus D2.


"Cele mai moderne suplimente alimentare încearcă să stimuleze imunitatea pe toate căile pentru a preveni îmbolnăvirea", a subliniat dr. Ana Culcer.


Unul dintre suplimentele alimentare este şi cel lansat de Urgo - Alvityl - care vine în completarea unei alimentaţii variate şi echilibrate. Acesta conţine ingrediente cheie, respectiv echinaceea, propolis şi vitamina C, care ajută la întărirea naturală a organismului.


În ceea ce priveşte hidratarea mucoasei nazale, aceasta este foarte importantă şi pentru aceasta se utilizează apă de mare. Una din formulele în care se găseşte este şi Humex, care conţine 100% apă de mare şi care este indicat pentru o igienă nazală corespunzătoare în mediu uscat şi eliminarea alergenilor. Igiena nazală este foarte importantă, nasul fiind una din porţile de intrare pentru microbi. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alaptarea - beneficiile laptelui matern Alaptarea presupune hranirea unui copil cu laptele provenit din sanul matern. Laptele matern este un lichid “viu” ce protejeaza copiii de boli si contribuie in mod activ la dezvoltarea fiecarui sistem din organismul copilului. Alaptarea stimuleaza sistemul imunitar al bebelusilor si protejeaza impotriva...
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...
Burlea (Societatea Română de Pediatrie): Primele 1.000 de zile din viaţa copilului - cele mai importante Primele o mie de zile din viaţa copilului sunt cele mai importante, în timpul sarcinii femeia trebuind să primească vitamina D, fier, calciu, acest lucru fiind o garanţie că dezvoltarea fătului va fi optimă, a afirmat marţi prof. dr. Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, cu prilejul...
Top 6 alimente probiotice pentru imunizarea organismului Cine ar fi crezut ca acum, in prag de sezon rece, sanatatea intregului nostru organism poate depinde doar de cateva mici microorganisme: probioticele! Aceste bacterii benefice si microbi care traiesc in intestine au un rol important in digestie insa mai mult decat atat, sunt un adevarat...
Sportul si hidratarea A bea apa nu este singura metoda de a hidrata organismul. Aproximativ 20% din apa utilizata de catre organism provine din alimente. A manca 200 de grame de castraveti e echivalent cu a bea o cana de apa, insa e mai eficient, in special pentru persoanele care fac sport in mod regulat.
Cum luptăm împotriva imunității scăzute a organismului Ne-am obișnuit ca, de fiecare dată când ne îmbolnăvim, să dăm vina pe imunitatea scăzută a organismului. Dar ce reprezintă, de fapt, imunitatea scăzută, cine sunt cei mai afectați si cum putem să dam o mână de ajutor sistemului nostru imunitar?