Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
'Am alocat pentru campania de imunizare din acest sezon un buget de 11 milioane de lei. Achiziţia vaccinului gripal se va face în două etape. În prima etapă, direcţiile de sănătate publică achiziţionează, la nivel local, un număr de aproximativ 270.000 doze de vaccin gripal, urmând ca restul de 730.000 doze să fie cumpărate de către minister în cadrul unei licitaţii publice care a fost deja demarată pe site-ul de licitaţii www.seap.ro. Conform estimărilor noastre, vom putea începe campania luna viitoare', a declarat Ladislau Ritli, ministrul Sănătăţii.
În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.
Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Conform datelor raportate de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în cea de-a doua săptămână de monitorizare a anului 2011, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii şi afecţiuni clinice compatibile cu gripa este de 115.675, în creştere cu peste 1% faţă de săptămâna trecută.
Specialiştii de sănătate publică susţin că această uşoară creştere este urmarea condiţiilor meteorologice, în special a variaţiilor de temperatură, dar că se înscrie în limitele evoluţiei normale pentru această perioadă.
În săptămâna 10-16 octombrie, 62 de cazuri reprezintă afecţiuni compatibile cu gripa, în scădere cu 46 de cazuri faţă de săptămâna precedentă. De asemenea, ponderea internărilor acestor cazuri se află în scădere cu peste 3%.
Până în prezent nu s-a confirmat cu laboratorul niciun caz de gripă. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni, ea vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
MS: Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită începe în această săptămână la nivel naţional Bucureşti,19 nov /Agerpres/ - Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii începe în această săptămână, la nivel naţional, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei emis luni.
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.