Cele mai citite
 


O femeie a refuzat să facă chimioterapie şi a murit la 23 de zile după naştere
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Ca să poată trăi, Stacie Crimm trebuia să facă chimioterapie, tratament care ar fi obligat-o să renunţe la sarcină. Însă americanca de 41 de ani a hotărât să se sacrifice pentru a da naştere singurului ei copil, scrie 7sur7.be.

Un sacrificiu pe care Stacie n-a ezitat să-l facă. Visa să fie mamă şi urma să-şi realizeze cea mai puternică dorinţă: să aducă pe lume un copil. Medicii au anunţat-o însă că suferă de un cancer foarte agresiv, cu evoluţie rapidă, că numai chimioterapia ar putea-o salva şi că n-ar mai putea să aibă copii niciodată. Stacie, însărcinată, s-a hotărât totuşi să renunţe la viaţa ei pentru bebeluş. L-a purtat timp de cinci luni şi în cele din urmă a născut prin cezariană o fetiţă de 1 kg. La trei săptămâni de la naştere, Stacie a putut în sfârşit să o ţină în braţe pentru prima oară şi s-a stins după trei zile de cancer.

'Bebeluşul era tot ce avea', spune fratele ei, Ray Phillips, în cotidianul 'Oklahoman'. Stacie l-a sunat fericită în martie să-i spună că este însărcinată, deşi credea că nu poate avea copii. Însă nu după multă vreme a aflat o altă veste, tragică de această dată: Stacie suferea de un cancer deosebit de agresiv, la nivelul cefei şi capului. Pentru că era deja despărţită de tatăl copilului, i-a cerut fratelui ei să aibă grijă de copil când ea nu va mai fi. Pe 16 august, Stacie s-a simţit rău şi a fost transportată la spitalul din Oklahoma City. După două zile, ritmul cardiac al bebeluşului a scăzut. Mamei i s-a făcut de urgenţă cezariană, singura şansă de supravieţuire a copilului.

Dottie Mae avea la naştere mai puţin de o treime din greutatea medie a unui nou-născut. A rămas la terapie intensivă, ca şi mama ei ale cărei tumori avansau cu mare viteză, împiedicând-o să vorbească sau să întoarcă capul şi lăsând-o uneori inconştientă.

'I-am arătat fotografii ale micuţei, dar voia atât de mult să o vadă şi să o ţină în braţe! Nu puteam face nimic în faţa disperării ei. Medicii ne spuseseră că mai are de trăit doar câteva zile', spune fratele lui Stacie. La insistenţa familiei, personalul medical a organizat o deplasare asistată a micuţei Dottie, care a fost adusă într-o capsulă special amenajată. Stacie, în lacrimi, şi-a putut ţine în sfârşit fetiţa în braţe. A murit după trei zile.

Înmormântarea a avut loc pe 14 septembrie, iar micuţa Dottie Mae este acum alături de Ray, soţia lui, Jennifer, şi cei patru copii ai lor.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce un bebeluş a murit la două ore de la naştere Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dispus efectuarea unor verificări privind cazul unui bebeluş care a decedat la două ore după naştere.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Arad: Anchetă internă la SCJU, după ce un bebeluş a murit la 44 de ore de la naştere O anchetă internă a fost demarată în Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce un bebeluş a decedat la 44 de ore de la naştere.
Botoşani: Nou-născut decedat în maternitate la câteva ore după naştere Botoşani, 21 nov/ Agerpres/- Un copil nou-născut a murit, în noaptea de luni spre marţi, în Maternitatea Botoşani, iar părinţii acestuia acuză medicii de malpraxis. Fetiţa, care a fost născută cu o greutate de 3.590 de grame, a fost transferată din sala de naşteri pe secţia de terapie intensivă, iar...
Siamezele născute la Braşov ar putea fi operate marţi la Spitalul Marie Curie din Capitală Siamezele care s-au născut la Maternitatea din Braşov ar putea fi operate în cursul zilei de marţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Maria Sklodowska Curie" din Capitală, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr.Radu Spătaru, medic la spitalul bucureştean.