Cele mai citite
 


O pastilă ar putea prelungi viaţa până la 150 de ani
joi, 20 octombrie 2011   ::   3 Comentarii :: :: Stiri
 
Un om de ştiinţă australian afirmă că oamenii ar putea trăi în curând 150 de ani, datorită unei pastile miraculoase. Potrivit lui Peter Smith, această 'superpastilă' ar urma să fie comercializată peste cinci ani, scrie 7sur7.be.
Un copil care se naşte acum ar putea să trăiască peste o sută de ani graţie acestui medicament care ajută organismul uman să 'se repare' singur, arată cercetătorul de la Universitatea din New South Wales. În plus, oamenii care iau pastila vor fi sănătoşi şi activi şi nu vor trăi ca o legumă. 'Cred că speranţele noastre de a prelungi viaţa cu câteva decenii sunt acum reale', a spus el la o conferinţă de presă. 'Medicamentele vor ajuta corpul să se regenereze pentru ca oamenii să fie sănătoşi şi să trăiască mult mai mult. Nu le-ar plăcea să se pensioneze la 65 de ani şi să stea apoi câeva decenii acasă, fără să facă nimic', a adăugat el.

Susan Greenfield, neurolog la Universitatea din Oxford, consideră că omul ar putea începe o a doua carieră după 65 de ani. 'La locuri de muncă mai degrabă teoretice decât fizice', adaugă ea, arătând că ar trebui mai întâi combătută o altă problemă importantă: boala Alzheimer. 'În caz contrar, efectele sociale şi economice ar putea fi catastrofale', afirmă Susan Greenfield.

David Sinclair, expert australian în problemele vârstei a treia la Universitatea Harvard, crede că se pot atinge 150 de ani în viitorul apropiat. 'Corpul nostru are o capacitate extraordinară de regenerare', spune el, amintind de studiul realizat de el asupra resveratrolului, componentă care se găseşte în vinul roşu şi care poate prelungi viaţa viermilor, a muştelor de fructe şi a şoarecilor. Testele clinice efectuate cu o moleculă sintetică de 1.000 de ori mai puternică decât resveratrolul demonstrează eficienţa acestuia. 'Cred că se întrevede începutul unei tehnologii care ne-ar putea permite într-o bună zi să ajungem la 150 de ani', spune la rândul său David Sinclair.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
de SoulHealer
Isi inchipuie cineva ca ar dori cineva sa traiasca 150 de ani?! Intr-o lume care nu e in stare sa asigure un trai decent cetatenilor ei fie si numai pentru cativa ani de pensie dupa varsta de 65 de ani? Ca sa nu mai vorbim ce dezastru ar fi din punct de vedere al asigurarii resurselor pentru 7-8 miliarde si in curand 10-30 de miliarde de oameni! Omenirea nu e pregatita sa traiasca mai mult, cata vreme nu e in stare sa traiasca mai bine, acum si nu e in stare sa salveze planeta asta de la distrugere.

de gina maria
tocmai asta este ca NU este vorba de aceia ce asteapta sa ii hraneasca statul sau altcineva

de nicu constanta
asa ceva nu exista,o asemenea pilula,unde o putem gasi ???daca vorbiti de ea........

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boala Alzheimer: Experimente promiţătoare pe peşti-zebră Paris, 29 apr /Aerpres/ - Profesorul francez Etienne-Emile Baulieu, care cercetează rolul unei proteine în creierul pacienţilor afectaţi de Alzheimer, a anunţat marţi că a reuşit să 'trateze' peşti-zebră prin modularea acestei proteine, făcând astfel să se întrevadă posibilitatea sintetizării unui medicament...
Prof. dr. Cătălina Tudose: Boala Alzheimer este subdiagnosticată Boala Alzheimer afectează din ce în ce mai multe persoane având în vedere că, în toată lumea, există o tendinţă de îmbătrânire a populaţiei, a declarat, marţi, în conferinţă de presă, preşedinta Societăţii Române Alzheimer, prof. dr. Cătălina Tudose.
Conf.dr. Cătălina Tudose: Se impune un plan naţional pentru Alzheimer În România, spre deosebire de ţările europene, boala Alzheimer nu beneficiază de niciun fel de servicii de îngrijire comunitară, rămânând 'încremenită' în aceeaşi situaţie ca în secolul trecut, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, conf. dr. Cătălina Tudose, presedinta Societăţii Române Alzheimer...
Terapie inovatoare împotriva bolii Alzheimer cu un derivat al tutunului Cercetătoarea chiliană Valentina Echeverría a prezentat joi la Santiago de Chile progresele realizate de o terapie inovatoare pentru a trata boala Alzheimer pe bază de cotinină - o moleculă derivată din tutun, relatează EFE.
Boala Alzheimer ar avea legătură cu traumatismele cerebrale (studii) Leziunile cerebrale traumatice ar creşte riscul unor tulburări cognitive şi al demenţei, potrivit unor studii americane diferite, prezentate luni la Paris, cu ocazia Conferinţei internaţionale a Asociaţiei Alzheimer (AAIC), şi menţionate de AFP.
Boala Alzheimer ar putea fi provocată de ciuperci (studiu) Boala Alzheimer ar putea fi provocată de ciuperci, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Autonomă din Madrid (UAM), relatează EFE.