Cele mai citite
 


Pacienţii cu HIV/SIDA din judeţul Botoşani, nevoiţi să întrerupă tratamentul în fiecare lună
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei peste 150 de pacienţi din judeţul Botoşani sunt nevoiţi să întrerupă tratamentul cel puţin o săptămână în fiecare lună din cauza faptului că spitalul este în imposibilitate de a le asigura tratamentul necesar, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) remis miercuri.
Potrivit sursei, în fiecare lună, Spitalul Judeţean achiziţionează aproximativ 60% din necesarul de tratament antiretroviral, pentru că bugetul alocat este la acest nivel faţă de totalul fondurilor necesare.
În aceste condiţii, medicii sunt obligaţi să împartă tratamentul către toţi pacienţii atât cât ajunge iar la finalul lunii toţi pacienţii rămân fără tratament şi întrerup terapia.
"Situaţiile semnalate de către cei peste 40 de pacienţi din judeţul Botoşani sunt de o gravitate extremă şi ele se petrec aşa de mai multe luni. Prin întreruperea tratamentului în fiecare lună aceşti pacienţi sunt condamnaţi să ajungă în eşec terapeutic, li se fură practic nişte ani din viaţă. Facem un apel la Ministerul Sănătăţii şi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să caute soluţiile pentru ca pacienţii din Botoşani să îşi poată continua tratamentul fără întreruperi. Este necesar ca persoanele responsabile din conducerea Spitalului şi a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să conlucreze în direcţia achiziţionării întregului tratament necesar şi să facă un front comun pentru a convinge autorităţile naţionale să aloce sume suplimentare de bani pentru ca viaţa pacienţilor să nu mai fie pusă în pericol', a declarat Iulian Petre, director executiv UNOPA, citat în comunicat.
În prezent, terapia medicamentoasă oferă persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA şansa unei vieţi normale, condiţia esenţială fiind administrarea tratamentului prescris de medic, fără întreruperi. Respectarea schemei terapeutice şi continuitatea tratamentului sunt elemente-cheie pentru creşterea speranţei de viaţă.
Miercuri a avut loc la Botoşani întâlnirea organizată de UNOPA în cadrul proiectului "Ia-ţi tratamentul! Bucură-te de viaţă!'. Temele abordate la reuniunea moderată de Iulian Petre, director executiv UNOPA, au inclus terapia infecţiei cu HIV, tratamentul antiretroviral, creşterea calităţii vieţii, prevenirea transmiterii HIV. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
Coaliţia "Votez pentru Sănătate": Aproape jumătate dintre români nu au încredere în Ministerul Sănătăţii Aproape jumătate dintre români (43%) nu au încredere în Ministerul Sănătăţii, 33% în Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi 31% în spitale, relevă un studiu prezentat marţi la lansarea Campaniei "Votez pentru Sănătate", care a evidenţiat percepţiile şi aşteptările românilor cu privire la sistemul...
Botoşani: Medic de familie verificat de Casa de Asigurări după ce a anunţat că îşi vinde cabinetul şi pacienţii Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din Botoşani a declanşat o anchetă pentru a verifica activitatea unui medic de familie care a postat un anunţ pe un site de specialitate prin care îşi anunţă intenţia de a vinde cabinetul medical, inclusiv pacienţii asiguraţi aflaţi pe lista sa.
UNOPA cere Guvernului mutarea Programului HIV la CNAS Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) susţine că de mai mult de o săptămână cei peste 2.000 de pacienţi care îşi primeau tratamentul la INBI Matei Balş nu mai beneficiază de medicamentele necesare.
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".