Cele mai citite
 


Satu Mare: Bani doar pentru un sfert din dozele de vaccin antigripal de anul trecut
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a primit fonduri de la Ministerul Sănătăţii (MS) pentru doar aproximativ 5.000 de doze de vaccin antigripal, ceea ce înseamnă aproximativ un sfert din numărul celor administrate iarna trecută.
Medicul epidemiolog din cadrul DSP Satu Mare, Lidia Tămaş, a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că a fost alocată suma de 70.000 de lei pentru achiziţia de vaccin antigripal şi s-a demarat o licitaţie, ultima zi pentru depunerea ofertelor fiind luni, 24 octombrie. Aceasta a spus că prin licitaţie se va asigura doar o parte din necesar, restul vaccinurilor urmând să fie furnizat de MS.
"La începutul lunii viitoare vom primi acest vaccin. Pentru perioada îndepărtată este organizată o licitaţie la nivel naţional, de unde se va completa necesarul", a menţionat Lidia Tămaş.
Ea se aşteaptă ca în total, în acest an numărul să fie distribuite gratuit către populaţie 10.000 de doze.
Primele doze vor fi distribuite gratuit către persoanele cu risc, cum ar fi copiii astmatici, cei cu diabet, o grupă aparte fiind persoanele care au peste 65 de ani.
În anul 2010 la nivel de judeţ au fost 20.000 de doze iar în 2009 au fost administrate gratuit 50.000 de doze. AGERPRES/ (A - Gheroghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Satu Mare: 6.000 de doze de vaccin antigripal, oprite de DSP Aproximativ 6.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite momentan de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în urma indicaţiilor de la Ministerul Sănătăţii (MS).
Braşov: Peste 5000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a primit în urmă cu două zile 5600 de doze de vaccin antigripal dintr-un număr de 44.545 solicitate, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Prefectura Braşov, purtătorul de cuvânt al DSP, dr. Claudia Bularca.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Satu Mare: DSP va achiziţiona doar un sfert din necesarul de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare va achiziţiona doar un sfert din dozele de vaccin antigripal necesare în judeţ.
Tulcea: A început distribuirea dozelor de vaccin antigripal către medicii de familie Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a început miercuri distribuirea primelor 6.200 de doze de vaccin antigripal către medicii familie din judeţ.