Cele mai citite
 


Timiş: Clinica de Ortopedie II Timişoara va colabora cu Centrul Rus 'G. A. Ilizarov'
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Clinica II de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Timişoara va colabora cu Centrul Ştiinţific pentru Traumatologie Restaurativă şi Ortopedie ''G. A. Ilizarov'' din Kurgan, Rusia.
''Acordul va fi semnat vineri, în cadrul lucrărilor Congresului Naţional de Ortopedie - Traumatologie, care se desfăşoară la Timişoara în perioada 19-21 octombrie, la care participă peste 600 de specialişti din ţară şi străinătate'', a declarat miercuri Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara.
Profesorul Ilizarov a fost unul dintre cei mai renumiţi ortopezi din lume. Între 1985-1987, când centrul era condus de renumitul profesor, Kurganul devenise un adevărat centru mondial de ortopedie, unde-şi dădeau întâlnire mulţi ortopezi veniţi din întreaga lume şi care doreau să facă specializarea cu acesta.
Aşa-numita ''alungire a oaselor'' a fost pusă în practică de Ilizarov, cu ajutorul unui aparat special, inventat tot de el: fixatorul Ilizarov. Prin această metodă se putea obţine o alungire a oaselor cu câţiva centimetri, concomitent cu îndreptarea lor, putând fi folosit şi în alte diagnostice ortopedice.
Secţia de Ortopedie-Traumatologie II Timişoara s-a înfiinţat în luna aprilie 1993, sub conducerea prof. univ. dr. Dan V. Poenaru.
Clinica are peste 60 de paturi grupate în 20 de saloane şi 5 paturi în secţia de Terapie Intensivă. Dispune de două săli de operaţie dotate ultramodern, cu compartimente de imagistică performantă (rezonanţă magnetică nucleară, osteotomodensitometrie, echografie osteoarticulară, fluoroscopie, radiologie) şi o bancă de os.
Aici s-au efectuat intervenţii dintre cele mai dificile, care au avut ca rezultat redarea pacienţilor rolului social anterior îmbolnăvirii (endoprotezarea şoldului, endoprotezarea genunchiului, artroscopia genunchiului - reconstrucţia artroscopică a ligamentului încrucişat anterior, artroscopia umărului, a gleznei, a cotului, a articulaţiei radiocarpiene, transplant osos, tratament al artropatiilor hemofilice). AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medici ruşi vin la Clinica II Ortopedie Timişoara să înveţe tehnici de reparare a coloanei vertebrale Tinerii medici ortopezi din Rusia vor veni la Timişoara să înveţe tehnici de reparare a coloanei vertebrale, aceştia recunoscând că în ţara noastră operaţiunea se face mai performant, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, şeful Clinicii II Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi prorector...
Timiş: Clinica de Urologie a SJU, locul de unde nu a plecat niciun angajat în străinătate Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Timişoara, unde, în 1981, s-a realizat primul transplant de rinichi cu organul prelevat de la un donor decedat - este instituţia sanitară de unde nu a plecat niciun angajat în străinătate în ultimii cinci ani, ci, dimpotrivă, recent s-au angajat...
Timiş: Operaţii cu GPS, în premieră naţională la Clinica de Ortopedie a Spitalului Judeţean Chirurgii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie a Spitalului Judeţean Timişoara vor opera din această lună, în premieră naţională, folosind GPS-ul, un sistem intern de navigaţie, care-i ajută pe medici să fixeze exact locul şi modul în care trebuie aplicată proteza de şold sau de genunchi.
Timiş: Spitalul Judeţean are o nouă Clinică de Terapie Intensivă, dotată la standarde europene Noua Clinică de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara a fost inaugurată oficial, joi, după ce a fost modernizată şi echipată la standarde europene. Investiţia depăşeşte 2 milioane de euro, 1 milion de euro fiind asiguraţi de Consiliul Judeţean şi un alt milion de euro din...
Timiş: Dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, 6 sep /Agerpres/ - O dublă prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală va avea loc, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Timiş: Cel mai mare spital privat din vestul ţării, inaugurat Cel mai mare spital privat din vestul ţării s-a inaugurat, sâmbătă, la Timişoara, acesta fiind axat, cu prioritate, pe reproducere umană asistată şi ginecologie, fiind dotat cu aparatură de înaltă performanţă şi în domeniile chirurgiei şi cel al imagisticii.