Cele mai citite
 


Tulcea: DSP aşteaptă vaccinurile antigripale
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Tulcea speră ca săptămâna viitoare să primească primele doze de vaccin antigripal pentru a începe campania de imunizare a populaţiei.
Directorul DSP Tulcea, Laurenţia Militaru, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în prima săptămână a acestei luni în judeţ s-au înregistrat 520 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii, în timp ce în următoarea săptămână numărul acestor cazuri a fost de 450.
"Linia descendentă a cazurilor nu se va menţine în continuare, ci va creşte, pentru că suntem în sezonul rece. Procedura de achiziţionare a vaccinului gripal a fost demarată şi sper ca săptămâna viitoare să avem la Tulcea primele 6.000 de doze de vaccin, achiziţionate cu sprijinul Ministerului Sănătăţii", a explicat Laurenţia Militaru.
Ea a spus că dozele alocate de MS instituţiei tulcene vor fi suplimentate, astfel încât să poată fi imunizată populaţia care face parte din grupele de risc.
"Vaccinul este metoda cea mai eficace de prevenţie a gripei. Deja am primit telefoane de la medicii de familie care ne solicită acest vaccin, iar noi, la un interval de o săptămână de la recepţionarea dozelor din partea ministerului, vom demara campania de vaccinare", a afirmat şeful DSP.
Potrivit sursei citate, în prima săptămână a lunii în curs, 13 din cele 520 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii au necesitat internare, iar în a doua săptămână - 9. De asemenea, de la începutul lunii, DSP Tulcea a înregistrat 197 cazuri de pneumonii, din care 35 au necesitat internare. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Tulcea: Dozele de vaccin antigripal, distribuite medicilor de familie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a început distribuţia către medicii de familie a celor 5.400 de doze de vaccin antigripal, primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 42.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea a 42.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor aflate în grupele de risc, cererea de vaccin fiind întocmită în urma datelor primite din teritoriu de la medicii de familie şi de la unităţile ...
Braşov: Peste 5000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a primit în urmă cu două zile 5600 de doze de vaccin antigripal dintr-un număr de 44.545 solicitate, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Prefectura Braşov, purtătorul de cuvânt al DSP, dr. Claudia Bularca.