Cele mai citite
 


Pastrarea produselor lactate
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

 

Cu cat produsele lactate contin mai multa apa cu atat se strica mai repede. Branza, cu cat este mai scursa, cu atat se mentine mai bine. Pentru a se dezvolta, bacteriile au nevoie de umezeala, de asta laptele, smantana sau branzeturile cremoase sunt medii numai bune pentru ca bacteriile sa-si faca de cap. Laptele se prinde mai greu daca e tinut la temperaturi scazute, insa, la temperatura camerei, bacteriile care conduc la formarea acidului lactic se inmultesc mai repede, procesul derulandu-se in doar cateva ore.

 

 

Laptele
Laptele poate fi inghetat fara a-si pierde din proprietati. Folositi containere de plastic, pungi sau cutiile originale si puneti-l in congelator unde va rezista pana 2-3 luni, avand un gust proaspat si dupa congelare.
 
Untul
Untul nu este recunoscut ca stricandu-se chiar foarte repede, insa este celebru pentru capacitatea sa de a imprumuta mirosurile alimentelor dimprejur. Oxidarea este cea responsabila de rancezirea untului, aceasta avand loc odata cu expunerea la lumina si la aer. Impachetarea in folie de aluminiu si NU in foaie cerata, intarzie considerabil stricarea untului. Untul congelat poate fi consumat si dupa cateva luni, neexistand nici o diferenta de textura sau de savoare intre untul proaspat si cel decongelat.
 
Smantana
Smantana nu este un produs ce poate fi
congelat cu usurinta, pentru ca in acest proces grasimea se separa de apa. Daca este posibila inghetarea foarte rapida a smantanii, aceasta separatie nu mai apare.
 
Branza 
Branza mai cremoasa se poate pastra, in frigider, timp de cateva saptamani, branza mai uscata putand fi pastrata de doua ori pe atat. Cu cat atingem mai putin branza, cu atat aceasta se va pastra mai mult proaspata intrucat transferul de bacterii va fi restrictionat. Impachetarea bucatilor de branza in folii protejeaza atat impotriva oxidarii, cat si a microorganismelor, mentinand-o proaspata o mai lunga perioada de timp.
 
Cand branza este atacata de mucegai, nu trebuie sa o aruncati pentru ca acesta nu este daunator, ci doar urat mirositor. Inlaturati un strat subtire de deasupra, branza de dedesubt fiind perfect comestibila. Insa, daca stratul de mucegai este mai gros, chiar si dupa ce-l inlaturati, branza ramasa ar putea avea un gust mucegaiat, chiar daca in principiu, nu este afectata.
 
Nu congelati branza, decat daca este neaparat nevoie. Congelarea nu afecteaza aroma, insa distruge textura acesteia si devine faramacioasa. Este buna pentru mancaruri gatite, intrucat oricum se amesteca cu restul ingredientelor.
 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
"Alimente interzise pe timp de vara" Dupa o iarna lunga, friguroasa, in care hainele groase au ascuns destul de bine cateva kilograme in plus, a venit vara, cand excesele din timpul iernii trebuie sterse cu buretele. Ce mancam vara pentru a putea slabi sanatos si frumos sau numai pentru a ne mentine un tonus adecvat?
Informare despre bacteria E.coli şi măsuri de prevenţie a infecţiei Shiga toxina E.coli (STEC) Ministerul Sănătăţii a publicat, marţi, pe site, o informare despre bacteria Escherichia coli (E.coli) şi măsurile de prevenţie a infecţiei Shiga toxina E.coli (STEC).
Cei mai înalţi oameni de pe planetă sunt dependenţi de lapte şi brânză Olandezii beau mult lapte, mănâncă multă brânză şi sunt cei mai înalţi oameni de pe planetă. Ar putea exista o legătură între acestea? Autorul unei noi cărţi despre Olanda, Ben Coates, explică modul în care olandezii au devenit nu doar nesătui de brânză, ci şi pretenţioşi atunci când vine vorba de acest...
Sa ne detoxifiem organismul dupa sarbatori sau oricand simtim nevoia Ce este detoxifierea? Specialistii in diete de detoxifiere spun ca organismul nostru este in permanenta supraincarcat cu toxine datorate poluarii, fumatului, pesticidelor, aditivilor alimentari, alcoolului sau cafeinei.
Laptele de origine animala – bun sau rau pentru oameni? Laptele este unul din alimentele indelung promovate de medici si consumate pe scara larga la noi in tara. Este recomandat bebelusilor ca inlocuitor al laptelui matern, copiilor pentru a le intari oasele prin aportul de calciu furnizat, adultilor pentru combaterea si intarzierea osteoporozei etc...
3 metode de purificare a vezicii biliare Majoritatea problemelor vezicii biliare nu necesita vizita la un medic specialist si pot fi rezolvate cu ajutorul unei curatiri a acesteia. Si din ce in ce mai multe persoane apeleaza la tehnici naturiste pentru a se pune pe picioare.