Cele mai citite
 


Maramureş: Farmaciile din judeţ, în blocaj financiar
luni, 31 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 31 aug /Agerpres/ - Farmaciile din judeţul Maramureş sunt pe punctul de a intra în blocaj financiar din cauza întârzierii la plată a facturilor pentru medicamentele compensate sau pe programele susţinute de Ministerul Sănătăţii.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Maramureş, Maria Cicioc, a declarat, luni, că majoritatea farmaciilor primesc banii pentru medicamentele compensate şi reţetele susţinute prin programele naţionale.
'În mod frecvent, există însă decalaje la plata medicamentelor pe programele naţionale destinate bolnavilor de diabet şi cancer. Dacă nu se reuşeşte plata în timp optim a distribuitorilor de medicamente, există riscul să nu mai putem livra bolnavilor reţetele cerute. Sper să ieşim cât mai repede din acest obstacol, iar companiile de distribuţie să înţeleagă această situaţie păsuindu-ne până la primirea banilor', a spus Maria Cicioc.
Costul mediu pentru un pacient suspect de diabet zaharat ajunge lunar la 430 de lei, iar pentru un tratament oncologic la 6.000 de lei.
Conform statisticilor întocmite de Direcţia de Sănătate Pubică Maramureş, în judeţ sunt înregistraţi 12.000 de diabetici şi 1.700 de bolnavi diagonsticaţi cu cancer.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suplimentare de fonduri pentru principalele programe de sănătate Bucureşti, 11 aug /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a suplimentat fondurile pentru principalele programe naţionale de sănătate.
Fitoterapia in diabet In mod special, in ultimii 10 ani, s-au facut cercetari stiintifice amanuntite asupra plantelor utilizate de diverse popoare pentru actiunea lor hipoglicemianta.
Pancreasul - limba engleza Descopera functiile pancreasului
Diabetul Cei mai multi oameni cred ca hrana pe care o consuma este transformata in energie si atata tot. Ignora faptul ca organismul munceste pentru ei, digera hrana si converteste hidratii de carbon intr-un tip de zahar numit glucoza, care patrunde in fluxul sangvin.
Lansarea unui site despre diabet Site-ul www.accu-chek.ro, lansat, luni, în cadrul campaniei ''Fă PAS-ul corect: Controlează diabetul'', oferă date de ultimă oră privind diabetul şi îşi propune să devină punctul de referinţă al tuturor celor care doresc să afle informaţii de calitate despre aceasta boală.
Campanie privind monitorizarea diabetului, lansată la Bucureşti Campania 'Fă PAS-ul corect: Controlează DIABETUL!' a fost lansată luni, având drept obiectiv prevenirea, informarea şi educarea populaţiei asupra diabetului zaharat de tip 2.