Cele mai citite
 


Beti sucuri de legume
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Nutritie, Diabetul, Ce mancam?, Afectiunile inimii, Oncologie, Mancam sanatos
 

 

 
 Sucurile nu sunt folosite doar pentru tratamentul bolilor, sunt sanatoase si sunt o forma ieftina de medicina preventiva.
Studiile arata ca dietele bogate in fructe si legume scad riscul bolilor degenerative cronice, incluzand cancer , diabet si boli de inima.

 

 

Cu toate cercetarile, promovarile dietelor sanatoase, recomandarile medicilor de a manca mai multe fructe si legume , multi oameni inca nu au inteles importanta acestor mesaje. Un studiu a aratat ca doar un sfert din populatia globului mancanca doua, trei fructe sau legume pe zi.
Cateva pahare de suc proaspat in fiecare zi sunt o crestere considerabila de nutrienti in mancarea zilnica.

"Nu sunt multi oameni care reusesc sa manance un kilogram de morcozi pe zi. Dar oricine poate sa "inghesuiasca" in programul zilnic trei litri de suc natural" spune un nutritionist din Kirkland, Washington. Sucul de morcovi are o concentratie de zece ori mai mare de vitamina A si vitamina C decat doua banane .

Singura problema a sucurilor este ca nu pot sa furnizeze fibre , cele 20-25 de grame de care au nevoie adultii. Trei litri de suc de morcovi contin 2 grame de fibre in comparatie cu cele 14 grame dintr-o farfurie cu cartofi . Fibrele sunt necesare pentru o digestie sanatoasa si pot sa previna diverse tipuri de cancer . Nutritionistii spun ca consumarea de sucuri nu este un substitut pentru dietele bogate in fibre si grau . Ei spun ca "fructele si legumele au atatea proprietati terapeutice incat cercetarile stiintifice sunt de abia la inceput. Stim multe despre vitamine si minerale , dar sunt si alte substante in compozitia fructelor si legumelor care nu au fost studiate."

Cunoscute sub numele general de nutrienti, aceste substante includ pigmentii care dau culoarea plantelor si enzime - substante produse in plante care ajuta oamenii sa digereze usor fructele si legumele.

Cei mai cunoscuti pigmenti sunt cei ai morcovilor, care sunt responsabili pentru culoarea acestora, cartofilor si al sucului stors. Cercetatorii au identificat mai mult de 400 de caroteni, unul dintre cei mai cunoscuti de oameni este beta caroten , un nutritiv bogat in vitamina A. Studiile arata ca beta carotenul are proprietati anti - cancerigene si poate sa anuleze conditiile de aparitie a cancerului cum ar fi leukoplakia, o crestere anormala de celule care duce la cancer de gura (sunt expuse persoanele care fumeaza). Studii suplimentare arata ca toti carotenii au proprietati anti - cancerigene .

Un alt grup de pigmenti cu proprietati vindecatoare sunt flavnoidele care se gasesc in legume , fructe si in ceai . Flavnoidele dau nuanta florilor si fructelor . Oamenii de stiinta americani au de studiat compozitia flavonoidelor, iar cercetatorii europeani au inceput sa cerceteze importanta acestor pigmenti pentru sanatate. Un studiu olandez format din 805 pacienti batrani a descoperit ca cei care consumau zilnic fructe si legume bogate in flavonoide erau mai putin expusi riscului imbolnavirii decat cei care consumau mai putini nutrienti de acest gen.

Fructele si legumele proaspete sunt bogate in enzime, substante care se produc in tesuturile tulpinei, si anuleaza reactii chimice cauzate de indigestie. Anulam actiunea acestor enzime prin consumarea de alimente rafinate si ultraprocesate. Organismul trebuie sa se descurce singur la digerare si ajunge sa lucreze greu. Nu asa a fost creata digestia organismului.
 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cât înseamnă o porţie de fructe sau legume? Specialiştii au demonstrat că simplul fapt de a mânca 5 fructe sau legume pe zi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet şi unele tipuri de cancer. Pe lângă că sunt delicioase şi variate, fructele şi legumele conţin nutrimente care sunt importante...
Cele mai sanatoase 100 de alimente Nutritionistii germani au stabilit care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce îti protejeaza principalele organe. Lista acestora a fost publicata în ziarul Bild din Germania si a facut deja furori în întreaga lume. În cazul legumelor si fructelor se recomanda ca acestea sa fie consumate proaspete...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Nucile Nucile, o colecţie de minerale şi vitamine, au fost considerate încă din antichitate alimentele creierului din pricina formei pe care o au, iar cercetările moderne au dovedit că aceste fructe conţin nutrienţi esenţiali pentru sănătatea sistemului nervos, dar şi pentru buna funcţionare a întregului organism...
"Alimente interzise pe timp de vara" Dupa o iarna lunga, friguroasa, in care hainele groase au ascuns destul de bine cateva kilograme in plus, a venit vara, cand excesele din timpul iernii trebuie sterse cu buretele. Ce mancam vara pentru a putea slabi sanatos si frumos sau numai pentru a ne mentine un tonus adecvat?
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Hrana pentru longevitate De multe ori auzim sau citim despre persoane care au depăşit vârsta de 100 de ani, ne minunăm şi ne gândim cum au reuşit acei oameni să ajungă la această vârstă.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Castravetele Ingredient aproape nelipsit din salate, datorită gustului său înviorător, castravetele este combinaţia unică de nutrienţi ce ne ajută să ne menţinem hidrataţi şi să scăpăm de toxine.