Cele mai citite
 


'Dr Murray s-a purtat ca un angajat ascultător, nu ca un medic' (proces)
vineri, 21 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doctorul Conrad Murray, judecat pentru moartea lui Michael Jackson, s-a purtat ca 'un angajat' ascultător şi nu ca 'un medic', a afirmat miercuri un expert anestezist, enumerând lista greşelilor profesionale 'imense' şi 'de neconceput' ale acestuia, scrie 7sur7.be.
Într-o mărturie neiertătoare, care a marcat reluarea procesului de la Los Angeles, după o întrerupere de aproape o săptămână, doctorul Steven Shafer a spus că 'faptele sugerează că n-a fost luată niciuna sau aproape nicio precauţie în privinţa procedurilor de sedare la administrarea de propofol lui Michael Jackson'.

Cântăreţul a murit pe 25 iunie 2009, în urma unei 'grave intoxicaţii' cu propofol, un anestezic pe care-l folosea acasă ca somnifer, cu complicitatea dr Murray, acuzat de omor involuntar.

'Imense, de neconceput, impardonabile': dr Shafer a rostit aceste adjective pentru a caracteriza erorile profesionale comise de dr Murray. Una din cele mai grave, potrivit doctorului chemat să depună mărturie, a fost că a aprobat toate cererile cântăreţului, care-l plătea pe dr Murray cu 150.000 dolari pe lună. 'Michael Jackson voia propofol în fiecare noapte ca să poată dormi, iar Conrad Murray i-a spus +da+. Aşa face un angajat. Nu şi-a exercitat capacitatea de medic', a declarat dr Shafer.

'Un doctor i-ar fi spus +Nu-ţi dau nimic pentru că ai tulburări de somn+' şi l-ar fi trimis la specialist, a adăugat el.

În caz că este găsit vinovat, dr Murray riscă până la patru ani de închisoare.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul Jackson: Cântăreţul n-ar fi putut să-şi provoace singur moartea Medicul legist care a făcut autopsia cadavrului lui Michael Jackson a contrazis marţi, la procesul împotriva doctorului Conrad Murray, teza apărării, conform căreia 'regele muzicii pop' şi-ar fi administrat singur medicamentul care i-a provocat moartea, relatează AFP.
Michael Jackson 'ar fi putut fi salvat' (cardiolog martor la proces) Michael Jackson 'ar fi putut fi salvat' dacă ar fi primit îngrijiri adecvate, a afirmat un medic cardiolog la procesul împotriva doctorului Conrad Murray, care se desfăşoară la Los Angeles. Apărarea a anunţat că a abandonat teza autoingerării de propofol, anestezicul care a provocat moartea cântăreţului...
Michael Jackson îi spunea mamei sale că nu abuzează de niciun medicament Michael Jackson, care a murit în 2009 din cauza unei supradoze de medicamente, îşi asigura mama că nu face abuz de nicio substanţă, a declarat Katerine Jackson la procesul în care familia se judecă cu promotorul de concerte AEG, relatează AFP.
Procesul Michael Jackson: Apărarea a fost nevoită să recunoască greşelile dr Murray Martorul cheie al avocaţilor doctorului Conrad Murray, judecat la Los Angeles pentru moartea lui Michael Jackson, a fost nevoit luni să recunoască greşelile profesionale ale medicului în cursul unui contra-interogatoriu dur, care a slăbit apărarea, relatează AFP.
Medicul lui Michael Jackson va fi judecat din 28 martie Medicul personal al lui Michael Jackson, Dr Conrad Murray, acuzat că i-a administrat pacientului său anesteziantul care i-a provocat moartea, va pleda nevinovat de omucidere involuntară la procesul care va începe în 28 martie, a anunţat avocatul lui, Ed Chernoff, citat de AFP.
Medicul lui Michael Jackson a ascuns sedativele cântăreţului (martor) O gardă de corp apropiată de Michael Jackson a declarat joi, la procesul medicului starului, că acesta din urmă i-a cerut să-l ajute să se debaraseze înaintea de sosirea paramedicilor de flacoanele de medicamente administrate 'regelui popului' în dimineaţa morţii lui, relatează AFP.