Cele mai citite
 


Alba: Heliport reabilitat pentru cazuri medicale de urgenţă
vineri, 21 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Platforma de aterizare/decolare a elicopterelor pentru situaţii de urgenţe medicale aflată în incinta Colegiului Militar Liceal 'Mihai Viteazul' Alba Iulia va fi reabilitată, alături de căile de acces în unitate, investiţia în aceste lucrări fiind la estimată la 200.000 de lei.
Consilierii judeţeni din Alba au aprobat joi proiectul de hotărâre privind Acordul de asociere între Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Colegiul 'Mihai Viteazul' şi Inspectoratul General de Aviaţie. Obiectul Acordului de asociere este executarea de către spital a lucrărilor de reabilitare a 'heliportului' din incinta Colegiului, aflat în imediata vecinătate a unităţii sanitare, şi folosinţa în comun şi pentru misiuni SMURD.
Platfoma de aterizare/decolare a elicopterelor nu mai fusese reparată de 30 de ani.
În prezent, această platformă este deteriorată şi nu este dotată cu un sistem de balizaj utilizat de către piloţi pentru aterizarea în siguranţă. Căile de acces către locul de aterizare/decolare sunt, de asemenea, deteriorate, fiind denivelate şi prezentând numeroase gropi, ceea ce face ca deplasarea ambulanţei să fie anevoioasă.
În vederea desfăşurării în condiţii optime a serviciului public judeţean de sănătate este strict necesară crearea acestor facilităţi pentru rezolvarea urgenţelor medicale, respectiv reabilitarea platformei în cauză, a apreciat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, iniţiatorul acestui proiect de hotărâre. AGERPRES/(AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Heliport pentru cazuri medicale de urgenţă, inaugurat până în august, la Alba Iulia Un heliport pentru cazuri medicale de urgenţă va fi inaugurat până în august în incinta Colegiului Militar Liceal 'Mihai Viteazul' Alba Iulia, aflat în imediata vecinătate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, o investiţie de aproximativ 200.000 de lei.
Alba: Heliport inaugurat în acest an, pentru urgenţe medicale Un heliport pentru cazuri medicale de urgenţă va fi inaugurat până la sfârşitul acestui an în incinta Colegiului Militar Liceal 'Mihai Viteazul' Alba Iulia, unitate aflată în imediata vecinătate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
Heliport pentru cazuri medicale de urgenţă, inaugurat la Alba Iulia Un heliport pentru cazuri medicale de urgenţă, care va putea fi folosit şi pe timp de noapte, a fost inaugurat vineri în imediata vecinătate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, cu o investiţie de circa 200.000 de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean.
Operaţii amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia până la dotarea cu noi dezinfectanţi Mai multe operaţii programate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, unde a fost constatată o probă neconformă, au fost amânate, fiind efectuate doar urgenţele, până la dotarea unităţii cu noi dezinfectanţi. Directorul medical al unităţii a declarat că miercuri se va relua activitatea normală...
Alba: Noi secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă vor intra în reabilitare Consiliul Judeţean Alba va continua şi în acest an programul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce în 2012 valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la circa 10,5 milioane de lei, fiind modernizate şi dotate cu aparatură medicală performantă mai multe secţii.
Alba: Secţia UPU a spitalului din Alba Iulia, în modernizare şi extindere în următoarele patru luni Secţia Unităţii de Primiri Urgenţă (UPU) a spitalului din Alba Iulia va intra, de săptămâna viitoare, în reabilitare, lucrările fiind estimate a dura patru luni, perioadă în care activitatea se va desfăşura pe un spaţiu mult restrâns.