Cele mai citite
 


Lucrările de modernizare a Spitalului 'Dr. Carol Davila' din Bucureşti au fost finalizate
vineri, 21 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lucrările de consolidare şi modernizare a Spitalului Clinic de Nefrologie 'Dr. Carol Davila' din Bucureşti au fost finalizate, valoarea totală a investiţiei la momentul recepţiei ridicându-se la 22,44 milioane lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Din totalul investiţiei, printr-un împrumut BIRD şi cofinanţare a Guvernului României a fost asigurată suma de 6,11 milioane lei (27%), din sursele Primăriei Sector 1 Bucureşti au fost alocaţi 12,82 milioane lei, (57%), iar din sursele Primăriei Municipiului Bucureşti - 3,49 milioane lei (16%).
Lucrările executate au avut ca obiectiv principal consolidarea şi amenajarea construcţiei pentru a satisface noile cerinţe funcţionale, de asigurare la acţiuni seismice şi de modernizare tehnică. Intervenţiile au fost realizate astfel încât volumetria, plastica arhitecturală interioară şi exterioară ale clădirii monument istoric să nu fie afectate, respectându-se materialele şi tehnologiile specifice.
Obiectivul de investiţie este promovat în cadrul 'Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - Componenta B: Reducerea riscului seismic'.
Clădirea spitalului a fost construită în jurul anului 1900, executându-se într-o primă etapă parterul şi etajul 1. A doua etapă de extindere s-a executat în jurul anului 1940, când construcţia a fost supraetajată, realizându-se etajele 2, 3 şi 4 (parţial). Suprafaţa construită desfăşurată existentă este de 5.186 metri pătraţi. AGERPRES/(AS-Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lucrările de consolidare a Spitalului Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila au fost finalizate Recepţia finală a lucrărilor de consolidare şi refuncţionalizare a Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila din Bucureşti a avut loc luni, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 21,737 milioane lei, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Investiţia de consolidare şi modernizare a Spitalului Dr. Carol Davila a fost preluată de Primăria Capitalei Consiliul General al Municipiului Bucureşti convocat joi, în şedinţă de îndată, a adoptat un proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii actului adiţional la protocolul dintre Municipiul Bucureşti şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru continuare lucrărilor de consolidare şi modernizare...
Chiliman: Investiţiile în sănătate au fost şi rămân o prioritate pentru Primăria sectorului 1 Investiţiile în sănătate au fost şi rămân o prioritate pentru Primăria sectorului 1, iar unităţile sanitare aflate în administrarea Consiliului Local sector 1 sunt clinici moderne, potrivit unei postări de pe blogul edilului acestei zone administrative, Andrei Chiliman.
Clădirea reabilitată a Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" a fost inaugurată Corpul principal al Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" a fost inaugurat marţi după şase ani de consolidare şi modernizare, investiţie care s-a ridicat la 23 de milioane de euro.
Primăria sector 1 continuă investiţiile la unităţile sanitare Primăria Sectorului 1 va începe anul acesta construcţia primei clinici de chirurgie cardiovasculară şi pediatrie de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', destinată copiilor cu malformaţii cardiace.
Investiţie de aproximativ 15 milioane de lei la Secţia de Obstetrică Ginecologie a SCJU Târgu Mureş Conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrările de modernizare şi de extindere a Clinicii de Obstetrică ginecologie, în valoare de 15 milioane de lei, sunt aproape finalizate, urmând ca acestea să fie predate până la sfârşitul...