Cele mai citite
 


Constanţa: Copii aflaţi la Eforie, spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară
miercuri, 2 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 12 copii, cu vârstele cuprinse între 10 şi 15 ani, au fost internaţi cu toxiinfecţie alimentară, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul de Boli Contagioase Constanţa, după ce au mâncat la o terasă din staţiunea Eforie Nord.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, a declarat, pentru AGERPRES, că bolnavii fac parte dintr-un grup de 50 de sportivi dansatori, care provin, din primele informaţii, din Bucureşti, copii cazaţi la un hotel din Eforie Nord şi care mâncau la aceeaşi terasă din staţiune.

'Copiii au fost aduşi la spital cu stare generală modificată, cu febră, dureri abdominale, diaree', a precizat reprezentanta DSP.
Potrivit acesteia, se pare că dansatorii sportivi au mâncat caşcaval pane, cartofi prăjiţi, supă de legume, 'cert fiind că, în ultimele zile, au mâncat la aceeaşi terasă'.

Grupul de sportivi este însoţit şi de un medic, acesta afirmând că patru dintre copii s-au simţit rău şi luni, însă nu a fost necesară transportarea lor la spital.
Dr. Mihaela Dinisov a declarat că, în prezent, se fac verificări pentru a se afla cu exactitate cauza îmbolnăvirii copiilor. Aceştia ar fi trebuit să petreacă vacanţa pe litoral până joi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Toxiinfectiile alimentare Cele mai multe cazuri de toxiinfectii alimentare se inregistreaza vara, caldura favorizand multiplicarea bacteriilor patogene in alimente.
Constanţa: Numărul copiilor spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară a crescut Numărul copiilor internaţi cu toxiinfecţie alimentară la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, din grupul de 50 de dansatori sportivi aflaţi la Eforie Nord, a crescut, miercuri, la 19, dintre care 15 fete şi patru băieţi.
Doctorii şi asistentele unui spital din Ungaria infectaţi cu Salmonella Un număr de 26 de medici şi asistente medicale au fost infectaţi cu Salmonella, probabil din cauza unor paste preparate la cantina unui spital din Gyor, în nord-vestul Ungariei, a relatat televiziunea publică marţi seara, informează miecuri MTI.
Aproape 1,5 milioane de copii mor anual din cauza infecţiilor diareice (OMS) Peste 1,5 milioane de copii cu vârsta mai mică de 5 ani îşi pierd viaţa în fiecare an din cauza infecţiilor diareice. Din punct de vedere al răspândirii şi frecvenţei cazurilor, aceasta este cea de-a doua cauză a mortalităţii la copii după pneumonie, au anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF...
21 turişti din Mureş, dintre care 10 copii, au ajuns la UPU Suceava cu toxiinfecţie alimentară Un grup de 22 de persoane, adulţi şi copii, cazaţi la un motel din Şcheia, s-au prezentat duminică la Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară, informează un comunicat al Prefecturii Suceava, transmis AGERPRES.
Prahova: Peste 20 de copii cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, la o şcoală din Ploieşti Peste 20 de copii de la o şcoală din municipiul Ploieşti sunt suspecţi de toxiinfecţie alimentară, ei prezentând simptome specifice, precum vărsături, greaţă şi ameţeli, la faţa locului fiind solicitată intervenţia mai multor echipaje SMURD şi ale ambulanţei.