Cele mai citite
 


O femeie a purtat mulţi ani hainele mamei sale, păstrându-i astfel memoria
vineri, 21 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mama Angelei Neustatter, Molly, a murit la 50 de ani, în anii 1970, însă, în pofida diferenţei de vârstă, fiica i-a purtat hainele pentru a-i cinsti memoria. 'Ultima dată când am văzut-o, era pe un pat de spital, cu faţa umflată de medicamente. Cancerul o făcuse să-şi piardă inteligenţa şi umorul. Tatăl meu s-a prăbuşit după moartea ei, iar singurătatea şi tristeţea ne-au invadat casa. Amintirile mi se ştergeau pe zi ce trecea şi nimic nu mă liniştea', spune Angela în Daily Mail.
'Nu ştiu de ce am început să-i port hainele. Unii găsesc că este ciudat, dacă nu macabru. Însă pentru mine a fost dovada faptului că am iubit-o atât de mult', spune Angela Neustatter. Angela purta hainele alături de altele, mai moderne, pentru a nu-şi şoca prietenii. Puţin câte puţin, durerea pentru mama ei moartă s-a atenuat, dar alinarea pe care i-o aduceau ele era la fel de intensă. 'Am rămas surprinsă că aceste haine declanşau o mulţime de amintiri. Mi-a revenit dorinţa să fiu femeie, aşa cum fusese ea, aveam oarecum sentimentul că sunt protejată de ea când îi purtam hainele', mai spune Angela.

După câţiva ani, când hainele s-au uzat, Angela a trebuit să renunţe la ele, dându-le unui centru pentru obiecte destinate unor acte caritabile. A fost o despărţire grea, dar necesară. 'Simţeam că şi-au atins scopul, că mi-am cinstit mama şi că ele m-au făcut să-i accept moartea', încheie Angela Neustatter.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Marş roz şi lansare de baloane la Ploieşti, în memoria victimelor cancerului la sân Peste o sută de femei de toate vârstele au participat, marţi după-amiază, la Ploieşti, la un marş organizat în memoria victimelor cancerului la sân, evenimentul fiind încheiat cu o lansare de baloane roz umplute cu heliu.
Timiş: Centru de depistare precoce a cancerului şi a bolilor congenitale medicii ginecologi ai spitalului Municipal Timişoara vor putea depista precoce cancerul şi bolile congenitale, după ce au obţinut fonduri de peste 11 milioane de lei, în cadrul unui proiect cu asistenţă financiară nerambursabilă (9 milioane de lei) care ar urma să se finalizeze până în august 2015.
Mureş: Displaziile depistate la testele pentru cancerul de col uterin, cu 4% mai multe decât la nivel european În urma efectuării celor 11.367 de teste Babeş-Papanicolau pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, la nivelul Regiunii Centru s-a constatat o rată a displaziilor de 9,16%, cu peste patru procente mai mare decât la nivelul statelor dezvoltate, a declarat, marţi, coordonatorul programului...
Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie (studiu) Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie, tristeţea, iritabilitatea şi somnolenţa fiind uneori simptome care preced maladia, se arată într-un studiu desfăşurat în 34 de centre de depistare americane şi preluat de lefigaro.fr.
Un nou Centru de senologie, inaugurat la Spitalul Clinic 'Sfânta Maria' Un nou Centru de senologie a fost inaugurat miercuri, la Spitalul Clinic "Sfânta Maria", proiectul având scopul de a ajuta femeile să depisteze precoce cancerul la sân, informează Primăria Capitalei.
Cancerul la copii, cu teste puţine şi terapii scumpe Testele pentru depistarea precoce a cancerului la copii se efectuează doar în câteva centre în tara noastră. Iar la noi, comparativ cu celelalte ţări UE, tratamentele administrate în această patologie sunt chiar de cinci ori mai scumpe, avertizează şeful Secţiei de Oncologie Pediatrică a Institutului...