Cele mai citite
 


O teroristă palestiniană eliberată îi îndeamnă pe copiii din Gaza să devină sinucigaşi
vineri, 21 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Wafa al Biss, o teroristă care a încercat să comită un atentat sinucigaş şi care a ieşit marţi din închisoare în cadrul primei faze de eliberare a deţinuţilor palestinieni în schimbul soldatului israelian, Gilad Shalit, a îndemnat un grup de şcolari din Gaza să devină terorişti sinucigaşi. Al Biss, care nu a putut să detoneze explozibilul pe care îl avea ataşat de corp din cauza defectării butonului, le-a spus copiilor 'să meargă pe drumul lor', notează joi ziarul La Vanguardia.
"Am încredere că veţi merge pe acelaşi drum pe care l-am ales noi toţi, iar cu ajutorul lui Allah unii dintre vor deveni martiri', le-a spus elevilor veniţi să o întâmpine la casa ei din nordul Fâşiei Gaza. În 2005, Al Biss se afla pe drumul care duce spre spitalul Soroka din Beersheba, unde făcea un tratament medical, când un grup de soldaţi israelieni de la postul de control din Erez şi-au dat seama că se comporta ciudat. Au percheziţionat-o şi au descoperit că sub haine avea ataşate zece kilograme de explozibil.

Membră a Brigăzilor Martirilor de la Al Aqsa, braţul armat al partidului Al Fatah, al preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmud Abbas, terorista Al Biss a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru tentativă de atentat sinucigaş. După discursul în faţa lor, elevii au fluturat steagul palestinian şi au strigat lozinci, precum 'Ne vom da sufletul şi sângele pentru tine, Palestina'. Al Biss a ţinut să explice mass-media, că atentatul asupra postului de control israelian a eşuat din cauza unei defecţiuni la detonator. 'Din păcate butonul nu a funcţionat în ultimul moment pentru a putea deveni martiră', a spus ea.

Al Biss a subliniat că încă nu s-a obişnuit cu noua situaţie de libertate, motiv pentru care s-a trezit ca de obicei dis de dimineaţă când se dă raportul prizonierilor. 'De dimineaţă, m-am sculat, mi-am pus vălul şi m-am dus să mă aşez, ca în fiecare zi, în rând, când mi-am dat seama că de fapt sunt la mine acasă şi nu la închisoare', a povestit ea.

Ea a subliniat că după ce se va obişnui cu rutina vieţii cotidiene are de gând să-şi continue studiile universitare la psihologie şi că nu este de acord cu avertismentele lansate de Israel la adresa deţinuţilor eliberaţi care vor să se reintegreze în miliţiile armate. 'Vom continua să luptăm /iar primul ministru, Netanyahu/ ştie acest lucru. Detenţiile nu ne vor abate de la lupta noastră şi de la înfruntarea aroganţei sioniste pe pământul nostru palestinian', a asigurat ea.

Al Biss face parte din tranşa celor 477 de deţinuţi eliberaţi marţi de guvernul israelian, în respectarea primei faze a acordului privind eliberarea soldatului evreu Guilad Shalit, captiv în fâşia Gaza din 25 iunie 20006. A doua fază a procesului de schimb presupune eliberarea altor 550 de deţinuţi în următoarele două luni.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Cetăţeanul libanez acuzat de tentativă de acte de terorism şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pus în libertate Cetăţeanul libanez Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, de profesie medic ginecolog, acuzat de tentativă de acte de terorism, trafic de migranţi şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, reţinut, miercuri seara, de către procurorii DIICOT Craiova, a fost pus în libertate, joi, de către magistraţii...
Copiii de grădiniţă şi elevii suferă de afecţiuni vizuale Copiii de grădiniţă şi elevii au în majoritatea cazurilor probleme vizuale, relevă un studiu al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).
Iaşi: Elevii, afectaţi de tulburările socio-culturale din jurul lor Specialiştii în psihiatrie şi psihologie consideră că, în prezent, rolul şcolii româneşti este mult diminuat, motiv pentru care trebuie reintrodus în viaţa şi educaţia copilului, mai ales a adolescenţilor.
Parteneriat şcoală-sănătate pentru tratamentul ADHD Un parteneriat între Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) şi Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog (CNSMLA) cu sprijin privat va facilita profesorilor şi educatorilor accesul la informaţii despre ADHD (Tulburarea Hiperkinetică cu Deficit de Atenţie), în...
'Fii pregătit să salvezi vieţi': Inspectorii şcolari din Capitală, iniţiaţi în acordarea primului ajutor Inspectorii şcolari din municipiul Bucureşti au fost iniţiaţi marţi, la Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, în acordarea primului ajutor, în cadrul unui program de formare a profesorilor denumit "Fii pregătit să salvezi vieţi".
OMS: Acord asupra unui protocol de luptă împotriva contrabandei cu tutun Mai mult de 170 de state au încheiat luni, la Seul, un acord asupra protocolului internaţional de luptă împotriva contrabandei cu tutun, care reprezintă 11% din piaţa mondială şi provoacă pierderi de 40 miliarde de dolari prin neplata accizelor, informează AFP.