Cele mai citite
 


Ponderea cazurilor de cancer la copil diagnosticate în stadii incipiente a crescut prin Programul 'Zâmbet pentru Viitor'
vineri, 21 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Oncologie
 

Ponderea cazurilor de cancer la copil, diagnosticate în stadiile de început, respectiv I-II, a crescut cu 20% în anul 2010 faţă de 2006, potrivit datelor furnizate de Institutul Oncologic Cluj, a anunţat joi, într-un comunicat, Compania Danone România.

Aceasta a implementat, în 2006, Programul 'Zâmbet pentru Viitor', prin care şi-a propus să îmbunătăţească şansele de supravieţuire ale copiilor bolnavi de cancer, calitatea vieţii micuţilor pacienţi, precum şi depistarea bolii în stadii incipiente.
'Mesajul pe care Programul 'Zâmbet pentru Viitor' îl transmite este acela că - depistat la timp - cancerul la copil este vindecabil. De aceea, trebuie depuse toate eforturile pentru informarea cât mai completă a cadrelor medicale şi a părinţilor, astfel încât aceştia să ţină seama de orice schimbare persistentă şi aparent inexplicabilă în starea de sănătate a copiilor. În acest sens, programul a dezvoltat o platformă de comunicare extinsă, folosind atât site-ul propriu www.zambetpentruviitor.ro cât şi pagina de Facebook a programului https://www.facebook.com/#!/zambetpentruviitor', se arată în comunicatul citat.
Principalele arii de acţiune şi rezultate ale proiectului 'Zâmbet pentru Viitor' se referă la dezvoltarea, împreună cu institutele oncologice din România, a programului de formare specifică pentru medicii de familie şi pediatri, cu scopul de a-i asista în vederea recunoaşterii rapide a simptomatologiilor suspecte, dar şi pentru o bună comunicare cu pacienţii şi părinţii.
În scopul informării şi instruirii cadrelor medicale în privinţa cancerului la copil, din anul 2009 a fost lansat Portalul de Oncopediatrie www.oncopediatrie.ro, care conţine o platformă de educaţie medicală la distanţă, adresată medicilor de familie şi specialiştilor din ambulator, dar şi o varietate de resurse de informare şi comunicare despre cancerele copilului.
Din anul 2007 şi până în prezent, 2200 de medici din Bucureşti şi alte 15 judeţe ale ţării au participat deja la cursuri, iar peste 4500 de medici au fost expuşi la informarea şi comunicarea privind acest subiect.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul la copil depistat la timp este vindecabil În anul 2010 şansele de vindecare ale copiilor care s-au îmbolnăvit de cancer au fost mai mari decât în 2006 datorită numărului mai mare de cazuri diagnosticate în stadii incipiente, se arată într-un comunicat de presă al Danone România.
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...
Conf. dr. Monica Dragomir: În România mai sunt 29 de oncologi pediatri, o parte dintre ei - în pragul pensionării În România nu există medici oncologi pediatri tineri, în condiţiile în care mai sunt doar 29 de astfel de specialişti în funcţie, iar o parte dintre ei se află în pragul pensionării, a declarat, luni, preşedintele Societăţii Române de Hemato-Oncologie Pediatrică, conf. dr. Monica Dragomir, şeful Secţiei...
Comunicat de presă - Campania de comunicare "Rămâi tu însăţi" Campania de comunicare "Rămâi tu însăţi" susţine, prin informare şi consiliere, femeile cu cancer la sân din România
Ajutor pentru diagnosticarea şi tratamentul copiilor cu cancer Asociaţia ''Little People'' şi Clubul ''Temerarii'', tineri supravieţuitori de cancer, au organizat, marţi, o expoziţie urmare a Campaniei 'Poţi şi tu' care împărtăşeşte experienţa luptei împotriva cancerului, văzută prin ochii tinerilor învingători ai acestei boli, plin de optimism, dinamism şi speranţă...
Braşov: Conf. dr. Tudor Ciuleanu - 32.000 de oameni, diagnosticaţi zilnic cu cancer Boala oncologică nu este una singură, există peste 200 de tipuri de cancer iar în lume sunt 12 milioane de oameni diagnosticaţi anual - 32.000 pe zi, a precizat sâmbătă conferenţiar dr. Tudor Ciuleanu, de la Institutul Oncologic Cluj.