Cele mai citite
 


Rata sinuciderilor din Rusia rămâne una din cele mai ridicate din lume
joi, 20 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Minte sanatoasa
 

Moscova, 20 oct - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Rata sinuciderilor aproape că s-a înjumătăţit în ultimii 20 de ani în Rusia, dar rămâne în continuare una din cele mai ridicate din lume, a semnalat joi un reprezentant al Centrului de psihiatrie Serbski, Boris Poloji.

Potrivit statisticilor, 800.000 de persoane şi-au pus capăt zilelor în ultimele două decenii Rusia.
Cu 23,5 cazuri de suicid la 100.000 de persoane - potrivit datelor de la sfârşitul anului 2010 - Rusia se situează pe locul al 6-lea în lume, depăşind cu mult media mondială de 14 cazuri la 100.000 de persoane. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că 20 de cazuri la 100.000 de persoane reprezintă nivelul critic al acestui indicator.
În context, specialistul rus a subliniat necesitatea implementării unui program de stat pentru prevenire a sinuciderilor. El a opinat că sistemul de susţinere psihiatrică a potenţialilor sinucigaşi, adoptat în Rusia în anii 70, trebuie serios reformat.
Poloji a mai spus că rata sinuciderilor este de şase ori mai mare în rândul bărbaţilor din Rusia, decât în rândul femeilor. Vârsta medie a bărbaţilor sinucigaşi este de 42 de ani, iar a femeilor - 52 de ani. El a arătat că cel mai des îşi pun capăt zilelor persoane cu o educaţie medie, provenind din mediul rural.
La nivelul regiunilor din Rusia, cele mai multe persoane predispuse să-şi curme viaţa se înregistrează în Extremul Orient rus şi în ţinutul siberian, unde rata sinuciderilor este de 33,3, respectiv 34,3 cazuri la 100.000 de persoane.
În zonele mai dezvoltate, de centru şi sud, nivelul acestui indicator este mai mic, iar în regiunea Moscovei se înregistrează 8 cazuri la 100.000 de persoane.
Deşi în Caucazul de Nord au loc aproape zilnic atentate comise de kamikaze, rata sinuciderilor este cea mai scăzută din ţară - de 6,6 cazuri la 100.000 de persoane. Poloji corelează acest rezultat cu tradiţia islamică din regiune.AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
Rusia începe războiul împotriva vrăjitorilor şi vindecătorilor Moscova, 1 nov/Agerpres/ - În Rusia există circa 800 000 de vrăjitori şi vindecători, a anunţat luni, la o conferinţă de presă la RIA Novosti, directorul adjunct al Institutului de Psihologie al Academiei de Ştiinţe din Rusia, Andrei Iurevici, relatează site-ul fr.rian.ru.
OMS: Circa 10% dintre ruşi suferă de dereglări psihice Săptămâna trecută la Moscova a fost arestat un schizofernic care şi-a ucis şi mâncat tovarăşul de pahar, iar cu câteva zile înainte un alt bărbat alerga noaptea printr-o staţie de benzină, înţepându-i cu cuţitul pe toţi cei care îi ieşeau în cale... În condiţiile Rusiei contemporane, un om bolnav psihic...
Incendiile şi canicula continuă în Rusia: OMS exprimă temeri pentru sănătatea ruşilor Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a ruşilor, în contextul caniculei fără precedent şi a incendiilor de vegetaţie ce au curpins ţara, transmite miercuri Interfax.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.