Cele mai citite
 


'Solidaritatea sanitară': Sănătatea, codaşă a sistemului de salarizare
miercuri, 2 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sănătatea şi învăţământul rămân codaşele sistemului de salarizare, iar legea unică de salarizare împarte sărăcia în mod inechitabil, se arată într-un comunicat remis, marţi, de Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România, care îşi exprimă speranţa că nu va fi nevoită să recurgă la grevă.
'Ultimele noastre speranţe sunt legate de discuţiile de astăzi cu sindicatele şi de reacţia Parlamentului în faţa asumării răspunderii pe seama acestei legi. Solicităm Guvernului să accepte propunerile înaintate pentru a remedia în ultima clipă câteva din inechităţile majore faţă de personalul medical şi de toţi salariaţii din sistemul sanitar. Chiar dacă, din grijă faţă de viaţa şi sănătatea pacienţilor, n-am închis spitalele pentru a forţa mâna Guvernului să ne situeze la vârful ierarhiei, asta nu înseamnă că nu merităm să fim trataţi cu mai multă consideraţie şi să beneficiem de o meritată poziţionare la mijlocul acestei ierarhii. Sperăm ca Guvernul să nu ne lase drept ultimă soluţie ieşirea în str adă şi greva', preşedintele Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România, Viorel Rotilă.

Federaţia se declară nemulţumită de forma Legii unice de salarizare a bugetarilor la care a ajuns, luni, Guvernul în ceea ce priveşte salariaţii din sectorul sanitar, apreciind că singura reuşită majoră a acestor săptămâni de negocieri o reprezintă reducerea grilei la 12 trepte, 'fapt ce atenuează un pic' din inechităţi.

'După lungi discuţii grila de salarizare pentru personalul sanitar a rămas neschimbată, încercându-se doar cosmetizarea ei la vârf prin creşterea nesemnificativă a salariilor medicilor primari şi specialişti şi prin modificarea unor procente la alte categorii de personal. În final, constatăm că s-a modificat pe ici pe acolo fără să se schimbe nimic în ceea ce ne priveşte. În acest stadiu Ministerul Sănătăţii trebuie să-şi asume acest eşec, fiind unul din principalii responsabili pentru nivelul scăzut de salarizare a personalului din sistem', se arată în comunicat.

Federaţia mai apreciază că forma Legii unice de salarizare arată modul în care societatea românească reuşeşte să-şi ierarhizeze valorile. Se mai arată că dacă la apogeul carierei sale un medic primar dintr-un spital de urgenţă nu reuşeşte să ajungă la jumătatea grilei de salarizare dintr-un stat 'înseamnă că acel stat nu este interesat' de soarta sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Solidaritatea Sanitară:Putem considera că ne apropiem de igienizarea sistemului de salarizare Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea în sectorul bugetar aduce sistemul sanitar la nivelul de echitate apropiat de cel al altor sectoare de activitate însă mai sunt o serie de probleme care rămân deschise, afirmă reprezentanţii Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' într-un comunicat remis...
Sindicatele din sănătate au demarat acţiunile de protest Federaţia Sindicatelor Solidaritatea Sanitară a declanşat prima acţiune de protest, şi anume contestarea recalculării salariilor , a anunţat preşedintele Federaţiei.
FSSR: Variantele de modificare a sistemului de salarizare din sănătate trebuie negociate cu organizaţiile sindicale Variantele de modificare a sistemului de salarizare a salariaţilor din sănătate trebuie să fie construite doar pe calea dialogului şi a negocierii cu organizaţiile sindicale reprezentative din sistemul sanitar, consideră reprezentanţii Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România (FSSR).
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' cere noului Guvern adoptarea unor măsuri de reformare a sistemului Liderul Federaţiei sindicale ''Solidaritatea Sanitară'' din România, Viorel Rotilă, va cere noului Guvern să introducă în programul său o serie de propuneri care se referă la reformarea sistemului sanitar.
Cluj: Reprezentanţii Sindicatului Solidaritatea Sanitară încearcă să obţină în instanţă plata corectă pentru gărzile medicilor Liderii Sindicatului Solidaritatea Sanitară susţin că dacă nu vor ajunge la o înţelegere cu Ministerul Sănătăţii referitor la stabilirea unei plăţi corecte pentru gărzile pe care medicii le efectuează vor recurge la soluţia extremă de a chema în instanţă unităţile sanitare.
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' solicită Ministerului Sănătăţii reluarea plăţii sporului de noapte pentru orele de gardă Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' solicită Ministerului Sănătăţii reluarea plăţii sporului de noapte pentru orele de gardă efectuate de medici, precum şi recuperarea acestor dreptul restante pe cel puţin ultimii trei ani, având în vedere că, la nivel european, medicii care lucrează în spitalele publice...