Cele mai citite
 


Sălaj: Necesar de 54.000 de doze de vaccin antigripal
vineri, 21 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Sălaj, necesarul de doze de vaccin împotriva gripei sezoniere este de 54.000, potrivit catagrafiei realizate de Direcţia de Sănătate Publică, vaccinurile urmând a fi procurate atât prin achiziţii la nivel local, cât şi prin repartiţie de la Ministerul Sănătăţii.
"Potrivit catagrafiei realizate la nivel de judeţ, necesarul de vaccin împotriva gripei sezoniere este de peste 54.000 de doze. Într-o primă etapă, Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Sălaj 70.500 de lei, în vederea achiziţionării unei prime cantităţi de vaccin antigripal, urmând ca, la finalizarea licitaţiei naţionale, să fie repartizate cantităţi suplimentare de vaccin", a declarat joi, pentru AGERPRES, Mihai Cheşeli, purtător de cuvânt al DSP Sălaj.
Potrivit sursei citate, vor fi vaccinate, gratuit, persoanele aparţinând unor categorii vulnerabile. Celelalte persoane pot procura vaccinul, contra cost, din farmacii.
Potrivit datelor DSP Sălaj, în ultimii trei ani au fost confirmate, la nivelul judeţului, doar două cazuri de îmbolnăvire prin gripă sezonieră, ambele în mediul rural. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Braşov: Peste 5000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a primit în urmă cu două zile 5600 de doze de vaccin antigripal dintr-un număr de 44.545 solicitate, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Prefectura Braşov, purtătorul de cuvânt al DSP, dr. Claudia Bularca.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal, care se adaugă celor 10.830 de doze primite în urmă cu o lună pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Valentin...