Cele mai citite
 


Satu Mare: Doar 7 mediatori sanitari, la peste 35.000 de romi
vineri, 21 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Satu Mare există doar şapte mediatori sanitari, la o comunitate de peste 35.000 de romi.
Consilierul prefectului judeţului Satu Mare pe probleme de romi, Sorin Oşan, a atras atenţia asupra numărului mic de mediatori sanitari, joi, în cadrul dezbaterii privind programul de mediere sanitară în judeţ, organizat de către Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate SASTIPEN.
"Din statisticile trimise de primari rezultă că avem oficial 20.451 de romi iar neoficial mai avem încă 15.000. La această populaţie există şapte mediatori sanitari, ceea ce este foarte puţin", a declarat Sorin Oşan.
Preşedintele SASTIPEN, Daniel Rădulescu, a declarat că de-a lungul derulării programului de mediere sanitară s-au întâmpinat foarte multe probleme, fiind primari care pur şi simplu au refuzat angajarea de mediatori sanitari, pe motiv că n-ar fi nevoie de aceştia şi că ar avea atribuţii ca şi medicii de familie.
Totodată, probleme au existat şi de partea mediatorilor, unii completând fişe fără să se deplaseze în teritoriu. Chiar dacă există foarte puţini mediatori, în actualele constrângeri bugetare, şansele de a fi angajate noi persoane sunt foarte mici, depinzând de administraţiile locale. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Medicii de familie refuză semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Satu Mare au decis prin vot, în şedinţa de joi, să nu semneze contractele cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în forma propusă de Ministerul Sănătăţii şi CNAS, iar prin urmare vor percepe taxe pentru consultaţii şi nu vor mai elibera reţete compensate.
Satu Mare: Sub 20% din persoanele care au apelat la Urgenţe au fost internare Mai puţin de 20% din persoanele care au apelat în 2014 la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare au fost internate, activitatea fiind aglomerată de cazuri care ar putea fi tratate de medicii de familie.
Satu Mare: Multe firme sunt implicate în acţiuni sociale, susţine directorul CCIA Multe firme din judeţul Satu Mare sunt implicate în acţiuni sociale însă nu doresc să se afle acest lucru, directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Satu Mare, Daniela Culic, afirmând că numărul acestora ar fi mult mai mare dacă dacă legea ar fi "mai atractivă".
Satu Mare: Romii se plâng de accesul îngreunat la serviciile de sănătate Romii din judeţul Satu Mare se plâng că accesul acestora la serviciile de sănătate este îngreunat, iar cei care reuşesc să ajungă la medici de cele mai multe ori sunt trataţi cu superficialitate.
Satu Mare: 6.000 de doze de vaccin antigripal, oprite de DSP Aproximativ 6.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite momentan de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), în urma indicaţiilor de la Ministerul Sănătăţii (MS).
Satu Mare: DSP va achiziţiona doar un sfert din necesarul de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare va achiziţiona doar un sfert din dozele de vaccin antigripal necesare în judeţ.