Cele mai citite
 


Satu Mare: Femeile liberale au început o serie de dezbateri pentru "sprijinul familiei"
vineri, 21 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) a început joi o serie de dezbateri intersectoriale cu scopul de a definitiva un plan cu priorităţile Uniunii Social Liberale (USL) pentru sprijinirea familiilor din România.
Preşedintele OFL, deputatul Lucia Varga, a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Satu Mare, unde a avut loc şi prima etapă a dezbaterilor, că în 10 oraşe din ţară se vor dezbate propuneri ce vor deveni priorităţi pentru femeile liberale, din domeniile: sănătate, economie, educaţie, politici sociale, protecţia mediului.
"Familia românească a fost supusă unor presiuni fără precedent, milioane de oameni s-au văzut cu veniturile reduse, fără locurile de muncă, în imposibilitatea de a-şi plăti dările, iar tinerii noştri au din ce în ce mai puţine speranţe de viitor. De aceea, noi, femeile liberale considerăm că trebuie să vorbim nu despre o singură politică de susţinere a familiei din României, ci despre o acţiune concertată la nivelul tuturor instituţiilor statului, pentru ca românii să poată privi din nou cu încredere ziua de mâine", a explicat Lucia Varga.
Dezbaterile au loc în prezenţa unor foşti miniştri ai PNL, care au început să prezinte primele concluzii trase.
Astfel, fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că USL îşi propune să creeze un milion de noi locuri de muncă care să aducă un venit suplimentar la buget prin plata impozitelor, să reducă fiscalitatea şi o cotă regresivă la impozitarea veniturilor. Acesta a precizat că ar trebui desfiinţată Casa de Asigurări de Sănătate, care foloseşte 3% din fondul de sănătate iar o parte din personal să fie transferat la Ministerul Sănătăţii.
Fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, a precizat că ar trebui redusă contribuţia la sănătate cu 5%, concomitent cu majorarea salariului minim la 800 de lei, fiind necesare şi modificări la legea pensiilor, cum ar fi deschiderea de conturi individuale pentru fiecare contribuabil.
La rândul său, fostul ministru al Educaţiei, Andrei Marga, a subliniat că în învăţământul românesc s-au adoptat o serie de măsuri greşite, legea actuală trebuie abrogată iar directorii şcolilor sunt transformaţi în agenţi electorali. AGERPRES /(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Satu Mare: Medicii de familie refuză semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Satu Mare au decis prin vot, în şedinţa de joi, să nu semneze contractele cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în forma propusă de Ministerul Sănătăţii şi CNAS, iar prin urmare vor percepe taxe pentru consultaţii şi nu vor mai elibera reţete compensate.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Satu Mare: Deficit de peste 29 milioane lei la Casa de Asigurări de Sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Satu Mare înregistrează în acest an un deficit bugetar de peste 29 milioane de lei, sumă ce trebuie acoperită de la bugetul naţional de sănătate.
Valentin Popescu (MS): Sancţiunile prevăzute în proiectul Registrului de vaccinare nu sunt de dragul de a amenda medicii Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar: