Cele mai citite
 


Suceava: 13 cazuri noi de infecţie HIV/SIDA în judeţ
vineri, 21 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Suceava au fost depistate, în acest an, 13 cazuri noi de infectare cu virusul HIV/SIDA, a declarat, joi, directorul executiv adjunct pe probleme de Control şi Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, Cătălina Zorescu, în cadrul celei de a XI-a întâlniri anuale cu pacienţii seropozitivi, susţinută de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), în cadrul proiectului ''Ia-ţi tratamentul la timp! Bucură-te de viaţă!''.
'Cele 13 noi cazuri de infectare cu HIV/SIDA au fost descoperite în majoritate în laboratoarele instituţiei noastre. Din păcate, în trei cazuri dintre acestea, descoperite tardiv, în anul 2011, a survenit decesul', a explicat Zorescu.
Potrivit lui Zorescu, la nivelul DSP Suceava se organizează periodic activităţi de informare, de educare, de comunicare cu privire la prevenţia infectării cu HIV/SIDA, mai ales în rândul tinerilor, manifestările înscriindu-se în strategia Ministerului Sănătăţii ce a elaborat şi un program naţional de supraveghere şi control al infecţiei HIV, ce are ca obiective menţinerea la nivel naţional a incidenţei infecţiei HIV de la nivelul anului 2008 şi reducerea transmiterii verticale a acestei infecţii.
Zorescu a precizat că la DSP Suceava există şi funcţionează centrul de consiliere şi testare gratuită pentru HIV.
În prezent, în judeţul Suceava există 185 de pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA, dintre aceştia 150 primind terapia antiretrovirală. /AGERPRES/(AS-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Incidenţa HIV/SIDA, în creştere în judeţ; 25 noi cazuri şi 5 decese în 2015 Asociaţia Red Ribbon implementează în judeţul Suceava Campania "InspiRED", un proiect al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), ce îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există şi au dreptul la o viaţă...
Suceava: DSP a primit doar 60% finanţare din necesar pentru tratamentul bolnavilor de HIV/SIDA Direcţia de Sănătate Publică Suceava (DSP) Suceava a primit pentru acest an, de la Ministerul Sănătăţii (MS), doar 60% din sumele alocate în 2014 pentru tratamentul bolnavilor cu HIV/SIDA, a declarat, pentru AGERPRES, marţi, directorul instituţiei, Ludovic Abiţei.
Suceava: O mie de femei au făcut testul Papanicolau; 24 noi cazuri de cancer depistate în primul trimestru Aproximativ o mie de sucevence au efectuat în acest an testul Babeş-Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin, prin programul naţional gratuit al Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri adjunctul DSP Suceava, Cătălina Zorescu.
Suceava: Creştere îngrijorătoare a cazurilor de infectare cu HIV Numărul cazurilor de infectare cu HIV în judeţul Suceava a cunoscut o creştere îngrijorătoare în acest an, 21 de cazuri fiind înregistrate până în prezent.
Suceava: Testare gratuită a glicemiei de Ziua Mondială a Diabetului Sucevenii cu vârste de peste 35 de ani şi supraponderali care nu sunt diagnosticaţi cu diabet îşi vor putea testa gratuit glicemia, tensiunea arterială, colesterolul şi greutatea, a declarat, luni, directorul DSP Suceava, Ludovic Abiţei.
Călăraşi: Peste 20 de noi cazuri de infecţie cu HIV/SIDA, în anul 2009 Un număr de 21 de cazuri noi de infecţie cu HIV/SIDA, dintre care şase cu HIV şi 15 de SIDA, au fost înregistrate în anul 2009 la nivelul judeţului Călăraşi.