Cele mai citite
 


Vâlcea: Inaugurarea spitalului orăşenesc din Brezoi, reabilitat
vineri, 21 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul orăşenesc din Brezoi a fost inaugurat joi, după reabilitarea acestuia printr-un grant european în valoarea de 3,1 milioane de lei, din care suma nerambursabilă - 2,4 milioane lei.
"Este un vis împlinit faptul că azi populaţia din nordul judeţului are o unitate sanitară de top. Spitalul orăşenesc din Brezoi deserveşte 40.000 de locuitori şi un areal care înseamnă o treime din judeţ, toată zona montană de nord. Mai mult, acest grant european ne-a salvat de la închidere. Ne amintim cu toţii că Spitalul Brezoi a fost pe lista neagră a Ministerului Sănătăţii şi propus pentru a fi transformat în cămin de bătrâni. O decizie absurdă, mai ales într-un context în care se pun bazele turismului la Voineasa - Vidra - Obârşia Lotrului. Ar fi fost crunt să ai pârtii de schi moderne, staţiuni europene iar primul spital să fie la 80 de kilometri, adică la Râmnicu Vâlcea", a declarat primarul din Brezoi, Robert Schell, cu ocazia inaugurării.
În urma proiectului au fost modernizate cele două paliere ale unităţii sanitare, acoperişul, geamurile, uşile. De asemenea, au fost modernizate spaţiile sanitare, cabinetele medicale, de radiologie, obstetrică-ginecologie, traumatologie, achiziţionate echipamente medicale noi.
Valoarea totală a proiectului, executat în 25 de luni, a fost de 3.180.871 lei din care bani europeni 2.494.002 lei.
Spitalul orăşenesc din Brezoi deserveşte localităţile din nordul judeţului Vâlcea şi va putea opera în cazuri de prim ajutor la accidentele de pe Valea Oltului, iar în perpectiva viitoarei zone turistice - domeniul schiabil Obârşia Lotrului - va fi cea mai apropiată unitate sanitară situată la 35 de kilometri distanţă. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Cămin de bătrâni inaugurat în comuna Nicolae Bălcescu Un cămin de bătrâni a fost inaugurat vineri în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu.
Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.
Vâlcea: Un cămin de bătrâni din comuna N. Bălcescu, preluat de DGASPC Un cămin de bătrâni construit în comuna Nicolae Bălcescu a fost preluat luni de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES directorul instituţiei, Nicolae Badea.
Vâlcea: Senatorul Laurenţiu Coca solicită MS îmbunătăţirea serviciilor sanitare în zona pârtiei de schi de la Obârşia Lotrului Senatorul PSD Laurenţiu Coca a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea serviciului de ambulanţă Brezoi, precum şi înfiinţarea unui punct sanitar în zona viitoarei pârtii de schi de la Obârşia Lotrului.
Vâlcea: CJ va înfiinţa la Bălceşti un centru de sănătate subordonat Spitalului Judeţean Un centru de sănătate multifuncţional care se va afla sub managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea se va înfiinţa la Bălceşti în locul fostului spital, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
Vâlcea: CL Bălceşti şi CJ susţin că vor da Ministerul Sănătăţii în judecată Reprezentanţii Consiliului Local din Bălceşti şi Consiliului Judeţean Vâlcea au declarat marţi pentru AGERPRES că vor contesta HG 212/2011 cu privire la transformarea spitalului din localitate în cămin de bătrâni.