Cele mai citite
 


Vaslui: Un echipaj de la Ambulanţă a fost bătut de rudele unui pacient
vineri, 21 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a deschis joi o anchetă în cazul unor angajaţi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) care au fost agresaţi de rudele unui bărbat din localitatea vasluiană Docăneasa care trebuia transportat la spital.
Potrivit SAJ Vaslui, medicii au fost solicitaţi să intervină în cazul unui pacient aflat în stare de inconştienţă, iar când au ajuns la faţa locului aceştia au descoperit că bărbatul era în comă alcoolică, iar rudele acestuia au vrut să meargă cu el în ambulanţă până la spital.
În momentul în care personalul de pe ambulanţă le-a transmis rudelor pacientului că nu au voie să urce în salvare, acestea au început să le adreseze injurii şi să îi lovească pe membrii echipajului.
Personalul de pe salvare a scăpat abia după ce agresorii au plecat să aducă un topor pentru a-i obliga să îi ia în maşină.
''Prin serviciul 112 medici de pe ambulanţă au fost anunţaţi că un bărbat din localitatea Docăneasa, comuna Vinderei, este în stare de inconştienţă. La faţa locului a fost trimis cel mai bine dotat echipaj din staţie. Colegii noştri au găsit un pacient căzut, în comă alcoolică. L-au urcat în ambulanţă şi au vrut să pornească spre spital. Numai că rudele celui băut au dorit şi ele să se plimbe cu ambulanţă. Când au fost refuzate în mod politicos, s-au dedat la acte de violenţă. Au agresat fizic personalul de pe ambulanţă, au lovit aparatura şi au ameninţat echipajul. Foarte greu colegii noştri au reuşit să părăsească locul. Norocul lor a fost că cei implicaţi au coborât să aducă topoare din curte, iar personalul de pe ambulanţă a putut pleca şi totodată suna la 112 să anunţe poliţia. În urma agresiunilor a fost afectat un aparat care acum funcţionează intermitent şi nu la parametrii normali, motiv pentru care îl vom trimite la verificări'', a declarat Daniel Ungureanu, medic SAJ Vaslui.
Acesta nu este primul incident de acest fel din zona Bârlad. Anul trecut un bărbat a agresat personalul unei ambulanţe, distrugând aparatura.
Agresorul are acum de ispăşit o pedeapsa de cinci luni de închisoare şi va trebui să plătească şi echipamentele distruse. AGERPRES/ (AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Ambulanţa a ajuns la o solicitare cu întârziere de peste o oră din cauza drumului O salvare de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a reuşit să ajungă tractată de un tractor la solicitarea primită, miercuri la amiază, din localitatea Zgura, acolo unde o femeie în vârstă de 77 de ani a decedat iar ginerele acesteia era în stare gravă în urma unei presupuse intoxicaţii cu...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat luni o anchetă în cazul unui copil din comuna vasluiană Lunca Banului, care a ajuns în comă alcoolică la Spitalul Municipal din Huşi, după ce a băut vin la un praznic.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Vaslui: Anchete ale DGASPC în cazul unor adolescenţi găsiţi în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a demarat, luni, anchete în cazul a doi adolescenţi care au ajuns zilele trecute la spital după ce au consumat băuturi alcoolice.
Vaslui: În 2010 un bătrân a sunat de peste 17.000 de ori la 112 Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a avut anul trecut pierderi de peste 400.000 de lei din cauza celor aproximativ 1.000 de apeluri false pentru care au fost trimise echipaje în teren.