Cele mai citite
 


Botoşani: Cătălin Flutur (PDL) cere sancţionarea persoanelor care se opun comasării spitalelor
sâmbătă, 22 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Democrat Liberal (PDL), Cătălin Flutur, a solicitat, vineri, instituţiilor statului să înceapă o anchetă faţă de consilierii judeţeni care s-au opus proiectului de comasare a spitalelor.
Flutur consideră că decizia adoptată în Consiliul Judeţean (CJ) produce prejudicii sistemului sanitare şi pune piedici reformei sanitare.
''Aş vrea să cer în mod oficial ca cei care se fac răspunzători de pierderea finanţării în sănătatea botoşăneană, şi vorbim de sume clare, care, până astăzi sunt undeva la patru milioane de lei, iar până la sfârşitul anului la şase milioane, să fie traşi la răspundere, să plătească din buzunarul lor. Şi legea permite acest lucru'', a afirmat Flutur.
Liderul democrat-liberal din Botoşani consideră că membrii CJ nu au ''argumente viabile pentru necomasare'' şi că votul lor este politic.
Un nou proiect de hotărâre privind comasarea spitalelor din Botoşani va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) programată pentru data de 27 octombrie, potrivit preşedintelui CJ, Mihai Ţâbuleac.
El speră ca opoziţia formată din consilieri judeţeni ai Partidului Social Democrat şi Partidului Naţional Liberal să susţină iniţiativa, astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati să poată fi inclus, de la 1 ianuarie 2012, în gradul III de clasificare.
Proiectul de comasare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie a fost pus pe ordinea de zi a altor trei şedinţe, însă prima dată a fost amânat, iar de alte două ori a fost respins. AGERPRES/ (A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Comasarea spitalelor, aprobată de consilierii judeţeni Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" va prelua, prin comasare, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Psihiatrie, potrivit unei hotărâri adoptate, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani.
Botoşani: Comasarea spitalelor, respinsă de consilierii judeţeni Comasarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani cu Spitalul de Copiii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie nu va avea loc, în urma votului negativ de joi dat de consilierii judeţeni.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea fi retrogradat în categoria a V-a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea pierde, de la 1 ianuarie 2012, statutul de spital de urgenţă, în cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) nu va aproba, în şedinţa din 29 septembrie, comasarea acestuia cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi...
Botoşani: Sindicaliştii din Spitalul Judeţean ies în stradă pentru a cere comasarea cu alte trei spitale Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani vor picheta, pe 29 septembrie, Consiliul Judeţean (CJ), a declarat liderul sindical al spitalului, Lia Temciuc.
Botoşani: Comasarea spitalelor, discutată din nou în Consiliul Judeţean Un nou proiect de hotărâre privind comasarea spitalelor din Botoşani va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) programată pentru data de 27 octombrie, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.
Botoşani: Angajaţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati pichetează Consiliul Judeţean Aproximativ 150 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au pichetat, joi dimineaţă, sediul Consiliului Judeţean (CJ),