Cele mai citite
 


Consiliul Concurenţei va finaliza investigaţia pe piaţa carburanţilor auto în următoarele luni
sâmbătă, 22 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Concurenţei va finaliza, în următoarele luni, investigaţia pe piaţa carburanţilor auto al cărei scop este identificarea unui posibil cartel al distribuitorilor, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele autorităţii de concurenţă.
Bogdan Chiriţoiu a afirmat că instituţia va finaliza anul acesta şi alte investigaţii declanşate cu câţiva ani în urmă. În acelaşi timp el a arătat că prin modificările legislative de care beneficiază Consiliul Concurenţei este permisă o mai mare flexibilitate în acţiunile de investigare a mediului concurenţial şi o finalizare mai rapidă a investigaţiilor instituţiei.
În continuare, preşedintele Consiliului Concurenţei s-a referit la conţinutul celui de-al III-lea Raport privind situaţia concurenţei în unele sectoare ale economiei româneşti, lansat vineri.
Raportul analizează domeniile bancar-farmaceutic şi achiziţii publice, cuprinzând - în premieră - un capitol dedicat indicatorilor utilizaţi în evaluarea concurenţei din unele sectoare ale economiei.
În legătură cu sectorul bancar, Bogdan Chiriţoiu a apreciat că impactul modificării comisionului de rambursare anticipată asupra creditelor este unul "mulţumitor".
Analiza modului de funcţionare a sistemului de distribuţie a medicamentelor a relevat că vânzările celor mai ieftine medicamente generice reprezintă sub 1% din valoarea totală a pieţei. În acelaşi timp, Consiliul Concurenţei a recomandat "introducerea unui sistem de referenţiere a preţurilor" mai avantajos pentru bugetul statului, propunerea fiind preluată de Ministerul Sănătăţii.
Al treilea capitol din Raport, privitor la achiziţiile publice pentru motorină, ulei, cartofi şi hârtie de copiator a arătat că, în general, preţurile din contractele încheiate cu autorităţile publice sunt mai mari decât cele facturate altor clienţi. Excepţie fac contractele încheiate prin licitaţiile on-line.
Vineri, Consiliul Concurenţei a organizat conferinţa "Concurenţa în sectoare cheie ale economiei româneşti" şi a lansat Raportul "Mediul concurenţial românesc - evoluţii în sectoare esenţiale". La eveniment participă Joaquin Almunia, comisarul european pentru Concurenţă şi vicepreşedinte al Comisiei Europene şi Mircea Geoană - preşedintele Senatului României. AGERPRES/ (A - Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisie Senat: Raport favorabil propunerii ca MS să devină unitate de achiziţii centralizate pentru spitale Senatorii din Comisia pentru sănătate au întocmit, marţi, un raport de admitere a proiectului de lege privind aprobarea ordonanţei care vizează desemnarea Ministerului Sănătăţii (MS) ca unitate de achiziţii publice centralizate pentru unităţile sanitare cu paturi.
Ministerul Sănătăţii a publicat toate contractele de achiziţii de biocide raportate în SEAP în 2015 Bucureşti, 26 mai /Agerpres /- Ministerul Sănătăţii a publicat joi toate contractele de achiziţii de biocide raportate în SEAP în anul 2015.
Avocatul Poporului face investigaţii la MS privind situaţia Institutului Naţional de Hemofilie Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu şi efectuează investigaţii la Ministerul Sănătăţii (MS) în legătură cu situaţia Institutului Naţional de Hemofilie şi absenţa protocoalelor terapeutice privind prescrierea unui număr de medicamente compensate, informează AP, joi, printr-un comunicat de presă...
Timiş: Raport anual al stării de sănătate a populaţiei, realizat la iniţiativa CJ Starea de sănătate a populaţiei din judeţul Timiş va fi analizată şi evaluată anual, în premieră, pe baza datelor obţinute urmând să se va elaboreze strategia în Sănătate, inclusiv cu investiţiile Consiliului Judeţean (CJ) Timiş în acest domeniu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Dan...
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Raport MCV: Corupţia din sănătate pare foarte răspândită însă MS a avut progrese semnificative Corupţia din sistemul de sănătate pare să fie foarte răspândită, practica plăţilor informale fiind foarte frecventă, în special în oraşele şi localităţile mici şi "cel mai ades pare să fie şi dificil de eradicat", se arată în raportul MCV al Comisiei Europene care remarcă însă că Ministerul Sănătăţii...