Cele mai citite
 


Copilul care a căzut de la mansarda unei grădiniţe se află în continuare în comă
sâmbătă, 22 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copilul care a căzut de la mansarda unei grădiniţe, se află în continuare în comă şi prognosticul rămâne rezervat, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, dr. Alexandru Taşcu, şeful Secţiei de neurochirurgie pediatrică de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni".
El a fost operat ieri după-amiază, diagnosticul fiind de plagă cranio-cerebrală, cu afectarea craniului meningelui şi leziuni osoase, a precizat medicul.
"Copilul rămâne la terapie intensivă, este stabil, monitorizat. I s-a refăcut şi o reconstrucţie craniană după rezolvarea leziunilor cerebrale", a precizat dr. Taşcu.
Secţia 21 Poliţie a fost sesizată joi după-amiază de Dispeceratul 112 - Sector 6 cu privire la faptul că la spitalul clinic de urgenţă a fost adus un copil în vârstă de trei ani, ca fiind victima unei precipitări din grupul sanitar aflat la mansarda unei grădiniţe din sectorul 6.
Potrivit unui comunicat remis de Poliţia Capitalei, la spital s-a deplasat grupa operativă a Secţiei 21 Poliţie, în vederea stabilirii situaţiei medicale a minorului iar la grădiniţă au mers poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale - Compartimentul Cercetări Penale.
Din discuţiile purtate cu educatoarea grupei mici din care face parte copilul a rezultat faptul că, în jurul orei 11.30, acesta a solicitat să meargă la grupul sanitar şi, fiind lăsat nesupravegheat, a intrat singur în baie, de unde a căzut pe geamul exterior, se arată în comunicat.
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) a format o echipă care să cerceteze împrejurările şi cauzele care au dus la accidentarea unui copil la o grădiniţă din sectorul 6, a declarat joi pentru AGERPRES inspectorul Marian Banu. Acesta a spus că "înainte de toate" se fac cercetări de specialitate de către autorităţile în drept, pentru că vătămarea copilului este una "gravă". AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Sălaj: Niciunul dintre răniţii din accidentul de pe DN1H nu a necesitat internare la terapie intensivă Niciuna dintre persoanele rănite în urma accidentului produs marţi dimineaţă pe DN1H, în localitatea Vârşolt, în urma impactului dintre o autoutilitară şi un microbuz cu pasageri, nu a necesitat internarea la terapie intensivă, traumatismele suferite nefiind foarte grave, a precizat, pentru AGERPRES...
Vaslui: Copil de 11 ani, găsit în comă alcoolică în şant, pe marginea drumului Un copil în vârstă de 11 ani din comuna vasluiană Laza a ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce a fost găsit căzut într-un şanţ de pe marginea drumului. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul...
Bistriţa-Năsăud: Un bebeluş de nouă luni, printre răniţii în deflagraţia produsă într-un bloc din Bistriţa Un bebeluş în vârstă de nouă luni se află printre cei nouă răniţi în deflagraţia produsă în cursul nopţii de marţi spre miercuri într-un bloc din municipiul Bistriţa, acesta ajungând la spital cu contuzie frontală, escoriaţie piramidă nazală şi regiunea temporală posterioară, potrivit comunicatului remis...
„Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină” Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a organizat vineri, 6 noiembrie, la sediul instituției, o conferință de presă dedicată închiderii proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul...
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...