Cele mai citite
 


Galaţi: Direcţia Judeţeană de Sănătate a primit bani doar pentru 6.500 de doze de vaccin antigripal
sâmbătă, 22 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi a primit o primă tranşă de aproximativ 70.000 lei cu care poate cumpăra doar în jur de 6.500 doze de vaccin, reprezentând puţin peste 12% din necesarul de doze pentru campania de imunizare împotriva gripei.
Potrivit directorul DJSP Galaţi, Valentin Boldea, campania de imunizare împotriva gripei, desfăşurată la nivel naţional de Ministerul Sănătăţii, ar trebui să înceapă la Galaţi la începutul lui noiembrie, adică peste mai puţin de două săptămâni.
DJSP Galaţi a primit circa 70.000 lei şi va cumpăra o primă tranşă de aproximativ 6.500 doze de vaccin, cel mai probabil produs de Institutul Cantacuzino, la preţul recomandat de 11 lei (inclusiv TVA) per doză.
''Ministerul Sănătăţii consideră că sunt deosebit de expuşi riscului de a contracta virusuri gripale persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi membrii personalului medical din spitale şi cabinete. Per total, necesarul de vaccin în judeţul Galaţi este de 50.000 doze'', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul DJSP Galaţi.
Boldea a mai spus că gălăţenii care nu fac parte din categoriile de risc sau cei care vor să se imunizeze înainte de debutul campaniei din noiembrie îşi pot cumpăra vaccinul din farmacii. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal, care se adaugă celor 10.830 de doze primite în urmă cu o lună pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Valentin...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.