Cele mai citite
 


Giurgiu: Fostul spital din Ghimpaţi va fi transformat în centru pentru situaţii de urgenţă
sâmbătă, 22 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul localităţii Ghimpaţi Constantin Cărăpănceanu vrea să transforme clădirea fostului spital din localitate în unitate pentru situaţii de urgenţă după ce garda de intervenţii din localitate a rămas fără sediu în urma retrocedării clădirii foştilor proprietari.
' Noi am dorit să oferim despăgubiri foştilor proprietari ai clădirii în care funcţionează Garda de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă din Ghimpaţi, dar aceştia nu au dorit decât restituirea în natură, prin urmare, garda de intervenţii de la Ghimpaţi rămâne fără sediu aşa că, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu am propus să oferim ca sediu pentru echipajele de intervenţii în situaţii de urgenţă clădirea în care a funcţionat fostul spital din localitate şi care a fost desfiinţat în urma noilor prevederi legale', a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul localităţii Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu.
El spune că la Ghimpaţi se impune menţinerea unei unităţi de intervenţii pentru situaţii de urgenţă pentru că se află în vecinătatea Drumului naţional 6, un drum intens circulat şi unde se produc mai multe accidente, iar în zonă există şapte localităţi cu 50.000 de locuitori care beneficiază de serviciile acestei unităţi.
Primarul spune că a propus autorităţilor judeţene să fie de acord să înainteze Guvernului această iniţiativă pentru a a amenaja la Ghimpaţi un Centru Integrat pentru Situaţii de Urgenţă şi Prim Ajutor.
Amenajarea acestui centru care va include şi echipaje de pompieri, SMURD, jandarmi şi chiar poliţie va costa aproximativ un milion de Euro. AGERPRES/(A-Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Exerciţiu de cooperare a forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă în care s-a simulat un incendiu la parcul industrial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a desfăşurat joi un exerciţiu de amploare prin care s-a simulat producerea unui incendiu la un parc industrial, conform purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.
Giurgiu: Garda de Intervenţie Ghimpaţi va fi mutată în clădirea fostului spital din localitate Consiliul Judeţean Giurgiu a preluat miercuri în administrare fosta clădire a Spitalului din localitatea Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, în vederea amenajării Gărzii de Intervenţie Ghimpaţi aflată în pericol de desfiinţare după ce fostul imobil în care aceasta a funcţionat a fost retrocedat proprietarului...
Giurgiu: Intervenţiile SMURD deţin majoritatea intervenţiilor în situaţii de urgenţă pentru anul trecut Aproape 80 la sută din numărul situaţiilor de urgenţă la care ISU Giurgiu a intervenit în anul care a trecut au fost cazuri de urgenţe asistate de SMURD, restul fiind solicitări la incendii şi alte situaţii de urgenţă.
Giurgiu: Inaugurarea celui de-al doilea modul SMURD în judeţ Al doilea modul de prim ajutor SMURD din judeţul Giurgiu a fost inaugurat miercuri în cadrul Detaşamentului de pompieri 'Mihai Bravu' din judeţ.
Olt: Serviciu SMURD în oraşul Balş Garda de Intervenţie Balş din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt are, începând de luni, un serviciu SMURD, care va funcţiona cu o ambulanţă de tip B2 şi subofiţeri paramedici care au absolvit cursuri de prim ajutor medical şi descarcerare.
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.