Cele mai citite
 


Iaşi: Vasile Astărăstoae, audiat de procurorii DNA
sâmbătă, 22 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat vineri la DNA pentru a explica în ce fel a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.
Vasile Astărăstoae, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, a venit la sediul din Iaşi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie însoţit de avocata sa, Maria Aldea, la aproape o oră diferenţă de prorectorul Dragoş Pieptu. În timp ce profesorul Astărăstoae a afirmat că nu ştie pentru ce a fost chemat la DNA, dar că a venit să discute despre acuzaţiile care i se aduc, profesorul Dragoş Pieptu le-a spus jurnaliştilor că nu au niciun drept să scrie despre evenimentul în care este anchetat întrucât nu au făcut promovare proiectului.
După trei ore de audieri, Astărăstoae a declarat presei că nu i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile.
Duminica trecută, într-o conferinţă de presă, el spunea că este cercetat pentru aderare la grup organizat, abuz în serviciu, tentativă la fals şi conflict de interese.
Numele profesorului Vasile Astărăstoae apare într-un dosar instrumentat de procurorii DNA privind trucarea unei licitaţii pentru eLearning cu fonduri europene în valoare de peste 6,4 milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.
În acelaşi dosar în care Astărăstoae e cercetat pentru aderare la grup organizat, abuz în serviciu, tentativă la fals şi conflict de interese este anchetată şi fiica sa, Daniela, economist de profesie, dar şi alte 19 persoane, printre care prorectorul Dragoş Pieptu, angajaţi din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi reprezentanţi a trei firme.
Platforma de eLearning oferă posibilitatea studenţilor de a accesa întreaga documentaţie de curs, dând totodată şi informaţiile suplimentare, dar şi posibilitatea examinării prin metode electronice. Ea a fost implementată de firma Maguay Impex SRL, în urma unei licitaţii pe SEAP. Pentru implementarea platformei, UMF Iaşi a plătit peste 6,4 milioane de lei, din care aproape 5,4 milioane lei au reprezentat cheltuieli eligibile nerambursabile.
În acest dosar, trei directori, doi de la UMF şi un altul de la Maguay, s-au ales cu mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
Astărăstoae: Am decis să ies public pentru că DNA nu a respectat condiţiile şi a dat pe surse informaţii trunchiate Prof.univ.dr Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină "Grigore T.Popa" din Iaşi, a acuzat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie că a furnizat pe surse informaţii trunchiate din dosarul în care acesta este anchetat alături de alţi angajaţi...
Iaşi: Profesorul Astărăstoae a fost externat pe propria semnătură Profesorul Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi va trebui să suporte o angioplastie, intervenţie chirurgicală în timpul căreia îi va fi implantat un stent, din cauza unor probleme cardiace mai vechi.
ANI: Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în vederea cercetării rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce acesta şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte...