Cele mai citite
 


Incertitudini în ceea ce priveşte plata salariilor în spitalele din ţară (grupaj III)
sâmbătă, 22 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salariaţii mai multor spitale din România, în special cele de gradele 4 şi 5, ar putea să rămână fără lefuri în trimestrul al patrulea al acestui an, după cum au declarat reprezentanţii Federaţiei Sanitas.
De altfel, conducerea federaţiei sindicale susţine că a solicitat o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii pentru a analiza această problemă, iar în cazul în care nu vor fi luate măsuri nu se exclud nici acţiuni de protest.

*** BISTRIŢA-NÃSÃUD
Unităţile spitaliceşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), au nevoie de încă aproximativ 10 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor pe lunile noiembrie şi decembrie, în acest sens fiind aşteptată rectificarea bugetară promisă în luna octombrie.
Directorul CJAS Bistriţa-Năsăud, Vilhelm Szekely, a declarat, pentru AGERPRES, că fondurile pentru ultimele două luni ale anului sunt asigurate în acest moment doar în proporţie de 10%.
"Noi am avut buget şi contractăm servicii pe zece luni de zile, deci lunile noiembrie şi decembrie sunt descoperite în proporţie de 90%. Aşteptăm rectificarea de buget, care va fi luna aceasta, şi nu vor fi niciun fel de probleme la spitale", a spus Szekely.
Potrivit directorului CJAS, pentru cele patru spitale publice şi clinica privată aflate în contract cu Casa de Asigurări este nevoie de circa 10 milioane lei.
Liderul SANITAS Bistriţa-Năsăud, Viorel Viţelariu, a precizat că în prezent în spitalele din judeţ nu au fost semnalate probleme în ceea ce priveşte plata salariilor angajaţilor.

*** TULCEA
Fondul de salarii a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), nu a fost redus, deşi managerii unităţii spitaliceşti reclamă fonduri insuficiente pentru desfăşurarea activităţii.
''Avem discuţii periodice cu conducerea SJU, dar până în prezent nu avem informaţii potrivit cărora s-ar reduce fondul de salarii, chiar şi în condiţiile în care situaţia financiară a unităţii nu este chiar roză'', a declarat pentru AGERPRES liderul sindicatului SANITAS, Ioan Zebreniuc.
Încă de acum aproape o lună, potrivit datelor furnizate de Consiliul Judeţean (CJ), managerii SJU au solicitat acordarea unei sume de 2,8 milioane de lei pentru achitarea datoriilor către furnizorii de servicii până la finalul anului, în prezent unitatea spitalicească neînregistrând debite către aceştia.
CJ va aproba la finele acestei luni acordarea a 750.000 de lei către SJU pentru finanţarea cheltuielilor curente.

*** ALBA
Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia nu prezintă risc de a nu putea plăti salariile, având contractate servicii până la sfârşitul anului, şi nici nu are datorii în afara celor cu termen de plată 30 de zile.
Managerul unităţii, Nicoleta Coşarcă, a declarat, pentru AGERPRES, că nu se pune sub nicio formă problema de a nu se putea plăti salariile.
Totodată, în urma aprobării noii structuri organizatorice a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia de către consilierii judeţeni, în jur de şase persoane ar putea fi disponibilizate. Reducerea va viza aparatul TESA, unii dintre cei în cauză fiind pensionabili şi, ca atare, numărul de disponibilizaţi va fi foarte mic.
Noua organigramă prevede 1.324 posturi. Statul de funcţii supus aprobării include numărul de personal necesar pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii medicale, respectând normativele de personal pe fiecare secţie, compartiment, birou, serviciu şi include atât posturile ocupate, cât şi cele vacante.
Clasificat la categoria a III-a, spitalul din Alba Iulia este cea mai complexă unitate sanitară din Alba, asigurând asistenţa medicală de specialitate pentru locuitorii municipiului Alba Iulia şi pentru locuitorii judeţului Alba, îndeplinind şi funcţia de spital de urgenţă. AGERPRES/(A - Tina Ţucui, Marinela Brumar, Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incertitudini în ceea ce priveşte plata salariilor în spitalele din ţară (grupaj I) Salariaţii mai multor spitale din România, în special cele de gradele 4 şi 5, ar putea să rămână fără lefuri în trimestrul al patrulea al acestui an, după cum au declarat reprezentanţii Federaţiei Sanitas.
Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi din judeţ au contract cu Casa de Asigurări Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru ca pacienţii să poată beneficia de gratuităţi sau reduceri la costul intervenţiilor, potrivit informaţiilor furnizate vineri, într-o conferinţă...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Bistriţa-Năsăud: CJAS, datorii de 42 milioane lei către furnizorii de servicii medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud a încheiat anul 2010 cu datorii de 42 milioane lei către furnizorii de servicii medicale, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul acestei instituţii, Vilhelm Szekely.
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie au ieşit în stradă şi refuză să semneze noul contract-cadru cu CJAS Peste o sută de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au ieşit marţi în stradă pentru a protesta faţă de măsurile Ministerului Sănătăţii privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011-2012 şi au anunţat că nu vor semna noile...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie cer majorarea numărului de consultaţii zilnice decontate de CJAS Cei peste 140 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud vor ca noul contract pe care îl vor semna cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să prevadă o majorare a numărului de consultaţii zilnice decontate, de la 21 cât este în prezent la 25, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe...