Cele mai citite
 


Prezentare de modă în sprijinul Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi
sâmbătă, 22 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reşedinţa ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein, a găzduit joi seară o prezentare de modă a cunoscuţilor designeri Irina Schrotter, Stephan Pelger şi Lena Criveanu organizată în scopul sprijinirii Fundaţiei Scheherazade în proiectul demarat în beneficiul Spitalului de copii "Sfânta Maria" din Iaşi.
"Fundaţia Scheherazade îşi propune să ofere copiilor din nord-estul României un spital modern în care să poată beneficia de cele mai bune tratamente. Sperăm că vom avea un sprijin valoros din partea autorităţilor şi a societăţii civile în vederea finalizării cu succes a acestui proiect", a declarat în deschidere Wajiha Haris, preşedintele fundaţiei.
În cuvântul său, ambasadorul Statelor Unite a felicitat-o pe Wajiha Haris pentru finalizarea renovării Spitalului "Marie Curie" şi i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi la eveniment să continue să ajute Fundaţia Scheherazade în eforturile pe care le depune pentru renovarea Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi.
"Motivul pentru care ne aflăm aici în această seară este dorinţa noastră de a trage un semnal de alarmă cu privire la lipsurile şi situaţia Spitalului 'Sfânta Maria' din Iaşi. Ştim cu toţii că sistemul de sănătate din România trece printr-o situaţie dificilă. În România se alocă 3% din PIB sistemului de sănătate, cel mai scăzut procent din UE. Ştim că nu există fonduri suplimentare pentru infrastructură în domeniul medical însă tocmai aici intervenim noi, cei prezenţi în această sală şi Fundaţia Scheherazade. În februarie 2011, fundaţia a inaugurat etajul 7 al Spitalului 'Marie Curie' care a fost renovat. Într-o perioadă de peste 4 ani Wajiha Haris şi prietenii ei au strâns 1,5 milioane euro pentru renovarea celor 7 etaje ale Spitalului 'Marie Curie'. Aş vrea să vă mulţumesc tuturor pentru ceea ce aţi făcut pentru Spitalul ' Marie Curie' şi pentru ceea ce veţi face pentru Spitalul 'Sfânta Maria'", a declarat ambasadorul Mark Gitenstein.
Dr. Valentin Munteanu, managerul Spitalul de urgenţă pentru copii "Sf. Maria" din Iaşi a dorit să mulţumească preşedintelui Fundaţiei Scheherazade pentru curajul de care dă dovadă implicându-se în proiectul renovării acestei unităţi sanitare şi, de asemenea, tuturor celor care au acordat sprijin.
Printre cei aproximativ 200 de oaspeţi prezenţi la gala de fashion de la reşedinţa ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti s-au aflat fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, europarlamentarul Daciana Sârbu, omul de afaceri Jean Valvis, fostul tenismen Ilie Năstase, actorul american Harvey Keitel, ambasadori la Bucureşti din Italia, Germania, Canada, India, personalităţi din show-biz-ul autohton.
* * *
Construit în 1970 prin fuziunea tuturor unităţilor pediatrice din iaşi, Spitalul de urgenţă pentru copii "Sf. Maria" este cel mai important din regiunea de nord-est a ţării, aici fiind trataţi anual peste 60.000 de copii. În prezent există secţii aflate într-un stadiu avansat de degradare, atât din punct de vedere arhitectural, cât şi sanitar, electric şi termic ce necesită lucrări urgente de renovare şi modernizare, precum Clinica de Chirurgie Pediatrică I şi Sectorul Septic, Clinica de Pediatrie generală IV şi Bucătăria Dietetică, însumând o suprafaţă totală de 1.800 de metri pătraţi. În aceste sectoare sunt trataţi anual peste 8.000 de copii de către 100 de cadre medicale.
Fundaţia Scheherazade este o organizaţie non-guvernamentală care are ca misiune ajutorarea copiilor fără niciun fel de discriminare, prin realizarea de parteneriate cu autorităţile, mediul privat şi societatea civilă. Fundaţia îşi propune să îmbunătăţească calitatea serviciilor de sănătate şi să găsească parteneri pentru programele de protecţie a copiilor. AGERPRES/(AS - Petronius Craiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fundaţia Scheherazade lansează o nouă campanie de strângere de fonduri, pentru renovarea Spitalului 'Sf. Maria' (Iaşi) Preşedinta Fundaţiei Scheherazade, Wajiha Haris, alături de fundaţia pe care o conduce, a lansat, joi, o nouă campanie de renovare a unui spital pentru copii, respectiv spitalul "Sf. Maria" din Iaşi, prin campania "Copiii fac bine".
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Investiţie de milioane de euro pentru reabilitarea spitalului de copii "Sfânta Maria" din Iaşi Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi va fi reabilitat cu ajutorul Consiliului Judeţean şi Fundaţiei Scheherazade care vor investi câteva milioane de euro pentru consolidarea unităţii medicale, dar şi pentru dotarea cu mobilier.
Alico Asigurări România susţine campania pentru renovarea Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi Alico Asigurări România susţine campania umanitară de strâgere a fondurilor necesare pentru renovarea Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi, cea mai importantă unitate sanitară din regiunea de nord-est a ţării, potrivit unui comunicat de presă al companiei.