Cele mai citite
 


Proiect pentru sănătatea dentară a 7.500 de copii
sâmbătă, 22 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Districtul Rotary 2241 România şi Republia Moldova împreună cu Mölndal Rotary Club Suedia şi Colgate România vor implementa un proiect de profilaxie şi educaţie dentară pentru copiii şcolari din România - 'Dinţi frumoşi, copii sănătoşi', începând din 1 noiembrie 2011.
Proiectul pilot vizează 7.500 copii din 20 de oraşe. Statisticile indică o gravă deficienţă în igiena dentară a copiilor, numai o treime dintre copiii şcolari ai României folosind periuţa de dinţi.
Autoritatea Naţională de Sănătate din Vestul Suediei va oferi sprijin profesional proiectului în faza iniţială, deoarece se înscrie în obiectivele colaborării româno-suedeze în domeniul sănătăţii.
'În ultimii doi ani, oficiali ai Ministerului Sănătăţii din România au vizitat Suedia pentru discuţii cu reprezentanţi ai sistemului suedez de sănătate. De asemenea, oficiali suedezi au vizitat România, acest dialog având ca scop înţelegerea modului în care Suedia a descentralizat sistemul de sănătate, dând municipalităţilor responsabilităţi în asigurarea serviciilor medicale. Totodată, a fost analizat sistemul suedez de prevenire în domeniul sănătăţii. Ca urmare, suntem mândri de implicarea autorităţilor suedeze şi a voluntarilor suedezi în acest proiect de profilaxie dentară, de care vor beneficia mii de copii', a declarat Ambasadorul Suediei la Bucureşti, Anders Bengtcen, la un seminar dedicat proiectului.
Obiectivele proiectului, care se înscrie în seria programelor CSR (responsabilitate socială corporatistă) derulate de companiile private din România, sunt reducerea cu până la 50% a numărului de carii la copii, punerea bazelor primului program naţional de profilaxie dentară de o asemenea anvergură, derularea unei campanii de conştientizare a importanţei igienei orale în rândul copiilor, învăţătorilor şi părinţilor, precum şi deprinderea unor obiceiuri alimentare cât mai sănătoase.
Cluburile Rotary demarează proiectul în 20 oraşe, în care, împreună cu inspectoratele şcolare locale şi cu sprijinul Direcţiilor de Sănătate Publică, vor selecta cinci şcoli (în Bucureşti câte 5 şcoli din fiecare sector), urmând ca în cadrul fiecărei şcoli să fie selectate câte două clase I. Ca urmare, aproximativ 7.500 de elevi vor beneficia de acest program în timpul întregului an şcolar 2011-2012.AGERPRES/(AS-Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect pentru profilaxie şi educaţie dentară În perioada 13-14 octombrie 2011, Districtul Rotary 2241 România şi Republica Moldova împreună cu Mölndal Rotary Club Suedia şi Colgate România demarează cel mai important proiect de profilaxie şi educaţie dentară pentru copiii şcolari din România - 'Dinţi frumoşi, copii sănătoşi'.
Programul naţional de profilaxie dentară are ca beneficiari 12.000 de copii de 6 şi 7 ani Aproximativ 12.000 de copii din clasele zero şi întâi beneficiază în prezent de programul naţional de profilaxie dentară "Copii frumoşi, copii sănătoşi", iniţiat încă din 2003, a declarat miercuri la un seminar de lansare a acestui program pentru anul şcolar 2013-2014 medicul stomatolog Georgeta Gheorghe...
Campania "Zâmbeşte România": Parlamentarii au primit sfaturi de igienă orală de la copii Parlamentarii au primit sfaturi de igienă orală de la copii în cadrul campaniei "Zâmbeşte România", cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale care se marchează pe 20 martie.
Studiu Ipsos: 80% dintre romani au probleme dentare Pe fondul unei nevoi ridicate a romanilor pentru informare cu privire la igiena orala, GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Romania si Wrigley Romania au lansat campania „Zambeste Romania”, axata pe constientizarea problemelor privind importanta sanatatii orale si educarea in aceasta arie.
Dolj: Congres de medicină dentară la Craiova Facultatea de Medicină Dentară Craiova organizează, în perioada 7-9 iunie, cel de-al V-lea Congres "Zilele Medicinii Dentare Craiovene", prilej cu care, vineri, va avea loc şi o masă rotundă pe tema sistemului de sănătate oro-dentară din România în contextul sistării alocării fondurilor pentru decontarea...
Proiectul Organizaţiei Salvaţi Copiii - 'Alegeri sănătoase' - poate deveni program naţional Proiectul "Alegeri sănătoase" desfăşurat de Organizaţia Salvaţi Copiii, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog şi Asociaţia ''Şcoala pentru Sănătate'', în Bucureşti şi în alte zece judeţe ale ţării, poate deveni un program la nivel naţional, a afirmat, sâmbătă, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie...