Cele mai citite
 


Steve Jobs a întârziat să se opereze de cancer (biografie)
sâmbătă, 22 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Patronul şi cofondatorul Apple, Steve Jobs, care a murit la începutul acestei luni, a întârziat intervenţia chirurgicală de cancer la pancreas care i-ar fi putut ameliora speranţa de viaţă, afirmă biograful său, Walter Isaacson, citat de AFP.

'Mi-a spus: +Nu vreau să mă deschidă, nu vreau să fiu agresat aşa', spune biograful Walter Isaacson la emisiunea '60 Minutes' de pe CBS. 'El credea poate că, dacă ignori ceva, dacă vrei ca ceva să nu existe, trebuie să ai +o gândire magică+, să poţi face ceva numai cu gândul', a adăugat Isaacson într-un fragment din interviul postat joi online, înainte de difuzarea emisiunii, duminică seară.

'Dorea să vorbească despre asta, să spună cât de mult regretă. Cred că avea sentimentul că ar fi trebuit să facă operaţia mai devreme', spune biograful lui Jobs.

Steve Jobs s-a operat de cancer la pancreas în 2004, la nouă luni după diagnosticarea bolii. Până atunci, 'a încercat să se trateze cu regim alimentar, a mers să vadă spiritualişti, a apelat la macrobiotică', mai spune Isaacson. După nouă luni, când toţi îi spuneau să facă operaţie, s-a lăsat înduplecat. 'A fost poate prea târziu, pentru că, atunci când l-au operat, (chirurgii) au observat că boala se întinsese laţesuturile din jurul pancreasului', arată biograful.

Steve Jobs a intrat într-un concediu de boală prelungit în 2009, fiind supus unui transplant de ficat, apoi altul. A murit pe 5 octombrie.

Biografia scrisă de Isaacson, fost redactor şef al Time Magazine şi fost director general al CNN, care a avut peste 40 de întrevederi cu Steve Jobs, urmează să apară în librăriile americane luni.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
Un suc de sfeclă roşie, miere, morcovi, portocale şi lămâi prelungeşte speranţa de viaţă (Terra Femina) Un "suc miraculos", a cărui reţetă este recomandată de site-ul Terra Femina, ar prelungi speranţa de viaţă, cu condiţia să fie băut zilnic. Pentru îmbunătăţirea stării de sănătate şi prelungirea cu câţiva ani a vieţii ar fi suficiente un kilogram de sfeclă roşie, 100 de grame de miere, 500 de grame de...
Speranţa de viaţă a bărbaţilor în UE, cu 6 ani mai mică decât a femeilor Bărbaţii din Uniunea Europeană au o speranţă de viaţă în medie cu 6 ani mai mică decât femeile, se arată într-un comunicat de presă al Kol Medical Media.
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
Regimul mediteranean înseamnă doi ani de viaţă în plus (studiu) Adoptarea regimului mediteranean se traduce printr-o speranţă de viaţă mai lungă, având şi un efect benefic asupra sănătăţii cardiovasculare, relatează joi passionsante.be.